БУМ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ – ДАНЪЦИ?!

Грехота ли е да се плащат данъци у нас? Този въпрос от анкетата ме провокира да напиша нещо по въпроса. Всеки е наясно, че като дава или плаща нещо трябва да получи нещо насреща. Отношенията ни с държавата трябва да са на тази плоскост. Края на месеца си виждаш фиша за заплатата и плащаш една камара отчисления – Данък общ дпоход, осигуровки, здравна каса и още няколко. Плащаш и данъци на кола (винетки, пътен данък, гражданска отговорност, зелени жилетки), жилище и поне още 2-3. За всяка услуга плащаме и такси, налози, данъци, комисионни. С една дума издържаме държавата. Всички тия пари отиват за заплати на чиновници, издръжка на апарат, обшинска и държавна инфраструктура, престъпност, здравна бюрокрация, командировки….

Слагаме ги тия хора на работа, за да имаме комфорт и спокойствие. Ето например МВР. Обществото издържа тази институция с идеята да получава защита срещу престъпността. Само че в момента в България има бум на престъпност! Нагли и безпардонни взломни кражби (почти няма неразбит и ограбен апартамент), отвличания, кражби, убийства,  грабежи (глвания редактор на списание „Слава” беше пребит и ограбен пред входа си и ако не беше гл. Редактор нямаше да мине и по медиите, а директно да падне в статистиката). Като стана дума за статистиката се оказва, че голяма част от хората са дотам обезверени, че не пускат и жалби, когато станат обект на престъпление. До кого да пускат – до арменския поп? Плащат заплатите, за да им кажат: „Слагайте си решетки!!!”. Мерси. Тогава не ми взимайте данъци, за да ми останат пари за решетки. Не стига това, а и в обществото битува убедеността, че квартални полицаи са в комбина с престъпни групи и предоставят информация, прикритие и защита на престъпниците, които са районирани съобразно територията на съответното РПУ. Това е само пример за ниските нива в полицията. Високите вече в малка степен са по медиите.

В здравеопазването в същото. Плащата за коли, консумативи, заплати на здравна каса. И парите ви потъват. И когато опрете до операция например ще ви свалят от леглото ако не си платите. Защо плащаме здравни осигуровки.

Същото е положението в държавната администрация, общините, по пътищата, инспекции разни…

Стригана, стригане, стригане….

Достигам до вътрешното убеждение, че в настояшия момент в България е грях да плащаш данъци! За да може да се крадът и да служат като основа за изграджане на още по-силна държавна машина, коята да осъществява контрол, монопол и репресия!

Нещо трябва да се направи!


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ПОЛИЦЕЙСКА ИЗБИРАТЕЛНОСТ

СРАМНО

РАЗРУХА

ДА СЕ ИЗПЛЕЗИМ

КАМИОН СЕ ЗАПАЛИ И ИЗГОРЯ, СЕИРДЖИИ СНИМАХА ОГЪНЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1027

Posted by on апр. 26 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.