БСП ПОДГОТВЯ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ ЧРЕЗ ДИКТАТУРА


Почти на всеки е ясно, че законите у нас се правят заради определен личен или групов интерес. Няма как да се обясни трескавото променяне на закони в рамките на месеци. За да е работещ един закон му трябват години спокойствие. Иначе се прави, за да може само този, който го е предложил да бъде обслужен от нормативната му сила.
Законът за политическите партии е на път да преживее 4-та
промяна в рамките на 3 години – времето за което БСП (вече я усещам  като
престъпна партия), НДСВ и ДПС управляват.
Защо им е отново да  променят  закона? Никой не може да застраши политическата им хегемония подплатена с власт, пари и феодални структури.
И все промени преди избори.
Не може да се отрече, че столетницата владее някои стари ченгеджийски прийоми. Президентът Първанов зададе тона още през зимата, че партиите са много  и това е вредно за България. Отдавна у нас има голямо обществено настроение срещу вредността и корумпираността на партии. Трябва само да се засили чувството у избирателите, за да могат сами да подпомогнат нахлупването на  собствените си политически окови. С една дума контекста е в услуга на БСП.
Законопроектът се внася на 1 август 2008 – последния работен ден на деловодството на парламента, когато няма нито депутати, нито журналисти и сезона е преобладаващо отпускарски. От БСП ги умеят тия работи.
Законопроектът е преписан почти 1 към 1 от руския закон за политическите партии на Владимир Путин от юни 2001 година. Разбира се нашите дерибеи са се престарали „малко”. Пример в 200 млн Русия изискването е 10 хил души за политическа партия, а у нас при има –няма 7 млн. е 5 хил. Това се казва и пропорция.
Но безумията не свършват дотук. В проектозакона е записано, че:
– трябва  да има публичен  регистър на членовете на партията  с трите им имена
– структури в ½ от общините на България
– да предава протоколи от заседанията на ръководните си органи в съда
– да мине 1% на избори 2 последователни пъти
Ако не изпълни някое от тия условия партията се закрива! Създава се система на държавно регулирани партии. Няма политическа организация, извън БСП, ДПС, ГЕРБ и Атака, която да изпълни така зададените условия. Те имат парите и възможностите! Статуквото се срива и трескаво търси начин да оцелее. Да не забравяме и че догодина Парламентарни и Евроизбори съвпадат.

И като използват безкрайно ниската гражданска култура на озлобения българин, който казва: „ДА, ДА вие взимате пари и трябва да се закриете или за какво са ни толкова партии?” те дефакто го превръщат в екзекутор на собствената му съдба.
От желанието за промяна ще се роди  Левиатана на именно тези политически организации срещу, които недоволстват избирателите.
С една дума ако този Законопроект мине се унищожават всички партии извън БСП, ДПС, Атака и засега ГЕРБ и става почти невъзможно да възникват нови без благословията на олигархични кръгоеве близки до тях.
За каква промяна говорим?! Може да се говори само за бетониране на статуквото.
Вчера (18 септември 2008)  Правната комисия в парламента подкрепи този законопроект.
Ако подкрепяте тази идея изпратете тази статия на свои познати, за да се създаде обществена реакция срещу случващото се. В противен случай може да не се занимавата с политика в следващите 10-15 години, като не забравяйте старото политическо правило, че ако вие не се занимавате с политика рано или късно тя ще се занимае с вас!
 
 
 
 


 Последните 5: 

КАК СЕ ПРЕМАХВА ПОЛИЦИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗГРАДИ ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА – ДЪВКА ЗА ГЛУПАЦИ

КАКВА Е ДНЕС ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ?

ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТНОТО ГОВОРЕНЕ Е СМЪРТ

КАКВО ОЩЕ ДА КАЖЕМ ЗА НАШАТА
ПОЛИЦИЯ!

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1460

Posted by on сеп. 19 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.