БСП ИЛИ ИМА ПРОБЛЕМ С КООРДИНАЦИЯТА ИЛИ ЛЪЖЕ!

ЕВРОДЕПУТЪТ ОТ БСП ИЛИЯНА ЙОТОВА ПРЕД ДОБРИЧКИЯТ ВСЕКИДНЕВНИК „ДОБРУДЖАНАСКА ТРИБУНА

Оценката Ви за пленарната сесия на ЕП , която приключи на 25 септември…
 Има сесии, на които се приемат директиви по-скоро от технически характер. Тази обаче бе изключително важна. Тя ще се запомни преди всичко с директивата за защита на личните данни при обмена на информация за полицейско сътрудничество. Удовлетворена съм, че директивата бе приета с мнозинство, без оглед на партийни пристрастия. Волята на всички евродепутати бе да се осигури максимална защита на личните данни на гражданите на ЕС. Това се превръща в голям проблем за Европа. Помните скандала преди месец, когато се опитаха да източат лични данни от масива на Здравната каса. С тази директива създадохме стена, която гарантира на всеки европейски гражданин защитата на личните му данни, особена на изключително деликатните като религия, партийни пристрастия, политически убеждения.
 Кореспондира ли директивата за защита на личните данни с полемиката, която преди няколко месеца се разрази в българското общество заради предложението за следене и подслушване в Интернет?
 Категорично да. Бе приет и т.нар. телекомуникационен пакет с директиви, касаещи мобилните и Интернет оператори.Десните френски консерватори предлагаха да се криминализира свалянето на музика и филми от Интернет и при трето заловено и доказано отношение потребителят да отива в затвора. Ние от левицата отстояхме тезата, че не е това начинът, по който могат да бъдат защитени авторските права и че това би превърнало ежедневието на гражданите в ЕС в един безкраен низ от съдебни процеси. Бе гласувана изрична забрана за проследяване на IP -адресите и за навлизане в личното Интернет-пространство освен когато това е необходимо за предотвратяване или разкриване на престъпления и то след изрично съдебно разрешение.

В същото време!

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ВНЕСЕН ОТ  12 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ БСП НА 30 ЮЛИ 2008

Чл. 29. ал 2. Политическа партия създава и води публичен регистър, в който се вписват:

    Точка 5 : трите имена и адреса на членовете на партията.

 
 
 

КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН!

 
 

ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ГЛОБИ ЗА КАМЕРИ Е ДЪРЖАВНО РЕГУЛИРАН РЕКЕТ

БСП ПОДГОТВЯ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ ЧРЕЗ ДИКТАТУРА

КАК СЕ ПРЕМАХВА ПОЛИЦИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗГРАДИ ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА – ДЪВКА ЗА ГЛУПАЦИ

КАКВА Е ДНЕС ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1496

Posted by on сеп. 29 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.