БРЪЧКИТЕ ИЗДАВАТ БОЛЕСТИТЕ

Рано или късно бръчките се появяват при всички хора. Те зависят не само от възрастта, но и от типа кожа. При хората с по-дебела кожа се появяват по-късно и съответно този тип кожа остава по-дълго време красива и еластична.
Бръчките невинаги са наши врагове. Разположението и дълбочината на тяхната гънка „говори” и за определено заболяване на организма. Ако навреме се вгледаме в тях, можем своевременно да се обърнем за съвет към лекар. Горната част на лицето – челото и очите, подзказват за нашето психоемоционално състояние. Паралелните вълнообразни бръчки по челото са знак за претоварване, стрес и постоянно напрежение. Съществуват и т.нар.наследствени бръчки. Ако сте наследили носа на баща си, с възрастта е вероятно да наследите и неговите бръчки и двойна брадичка. Има бръчки, които свидетелстват за проблеми в различните вътрешни органи на тялото.

Бръчки между веждите – вертикалната бръчка по средата между очите говори за плоблеми със стомаха. Вертикалната бръчка между веждите отдясно – за дисфункция в черния дроб и жлъчката, а отляво – за проблеми в далака. Напречната бръчка свидетелства за проблеми в шийно-тилната зона (остеохондроза).
Гънките в областта между носа и устата – дълбоките симетрични от двете страни бръчки подсказват за дисфункция в стомашно-чревния тракт. Ако браздата отдясно е по-дълбока, трябва да обърнете внимание на работата на вашия черен дроб и жлъчката.
Вертикални слаби бръчки над горната устна – като правило те се срещат само при жените. Тези гънки говорят за вероятни гинекологични проблеми.  Вертикалните бръчки, спускащи се от краищата на устата надолу, свидетелстват за гастрит и предразположеност към заболявания на задстомашната жлеза.
Бръчки по скулите и брадичката – свидетелстват за намалена функция  на стомаха и задстомашната жлеза. Напречната бръчка на нивото на брадичката може да е знак за застойни явления в черния дроб или малкия таз.
Добре е да се отчита, че тези „знаци”, които бръчките ни дават, все пак са само вероятни. Те не са достатъчно основание да смятате, че със сигурност страдате от някое от изброените  заболявания и състояния, но подсказват за увеличен риск.
Преди да си поставите сами диагноза, потърсете консултация със специалист. Колкото по-рано се открие един здравословен проблем, толкова по-лесно и вероятно е той да бъде преодолян успешно.
 
 

ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

ПРОСТАТАТА НА МЪЖА СПОРЕД ВЪЗРАСТТА

ЛЕКАРИ ОСЪЖДАТ НОВАTA МОДА РАЖДАНИЯTA ДА СЕ ПРЕДИЗВИКВАТ В СЕДМИЯ МЕСЕЦ

МОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ ПОЛОЖИТЕЛНО НА ЖИВОТА

ГРИЖИ ЗА КРАСИВА КОСА

ОРТОРЕКСИЯTA – ВМАНИАЧАВАНЕ ПО ПРИНУДА

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ УМСТВЕНАТА УМОРА

МЕНЮ ЗА ХУБАВО НАСТРОЕНИЕ

8 ЛЕСНИ НАЧИНА ДА ПОСТИГНЕМ МЕЧТАНАТА ФИГУРА

МЪЖЕТЕ СЛЕД 50 МОГАТ ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И СИЛНИ

ДАРЯВАНЕТО НА ОРГАНИ

КАЛЯВАНЕ НА ТЯЛОТОКоментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2495

Posted by on сеп. 8 2009. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.