БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ДЕЙВИД КАМЕРЪН: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

В Мюнхен се проведе международната конференция по сигурността, на която присъстваха много от световните лидери (Ангела Меркел, Хилари Клинтън, Сергей Лавров, баронеса Катрин Аштън, Джордж Сорос и много други)

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън произнесе реч в която остро критикува досегашната политика на своята страна по отношение на мултикулурализма. Според консерватора този модел напълно се е  провалил и се е  превърнал в една от причините за ислямския екстремизъм.

Камерън добави, че Обединеното кралство се нуждае от укрепване на националната идентичност, за да спре хората да се обръщат към екстремизма.

„Вярвам, че ако успеем да се справим с тази заплаха, ще дойде време тези провалени политики да останат в миналото. Скрити зад доктрината на мултикултурализа ние насърчавахме различните култури да живеят отделно една от друга, разделени от основната съществуваща култура.”, добави премиерът.

„Политиката на недосегаемост на толерантността в Британия и сред останалите европейски нации окуражи мюсюланите и другите емигрантски групи да живеят отделно от нашето общество”.

Мюсюлманските организации във Великобритания осъдиха изказването. Сред тях Британският мюсюлманският съвет, който получава пари от държавата за своите проекти за борба с екстремизма. Те обявиха, че се чувстват заплашени.
В Англия вече се провеждат протестни митинги на крайно дясната Английска лига за защита, която протестира срещу огромното разпространение на исляма в страната.  Камерън не спомена лигата, но от Садик Хан от опозиционната лява лейбъристката партия заяви, че премиерът им прави реклама.

Много анализатори свързват днешната позиция на британския премиер с изказването на германския канцлер Ангела Меркел, която очерта същите проблеми свързани с мултикултурализма, толерантността и емигрантите още миналата година.

Изказването на Меркел вижте тук.

 
ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КАРЛ БИЛТ: СЕВЕРНА АФРИКА Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД ДЕМОГРАФСКО ЦУНАМИ

ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИ ПРЕЛЯХА ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КЪМ ГЕРБ

МИХАИЛ МИХАЙЛОВ: НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ МНОГО РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ТОВА, КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ

ПРОФ. ГЕОРГИ БАКАЛОB ЗА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИВИ ДЪРЖАНИ В МОСКВА И КАЗУСА С ТРАКИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ

ВНЕСОХА ЖАЛБА СРЕЩУ НАРЕДБАТА ЗА ТАКСА СМЕТ В СОФИЯ – ПЛАМЕН ДАРАКЧИЕВ

СТЕФАН СОФИЯНСКИ: ТРЯБВАТ НЕСТАНДАРТНИ, РАДИКАЛНИ СТЪПКИ

ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ – Калоян МЕТОДИЕВ

УРАГАННИЯТ ВЯТЪР И НЕЗАКОННИТЕ СМЕТИЩА ПРЕВЪРНАХА СТРАНАТА В ГИГАНТСКИ БОКЛУКЧАРНИК

ГЕОРГИ ХРИСТОЗОВ: ЕДНА РЕФОРМА СЕ ПРАВИ, ЗА ДА СЕ ИКОНОМИСАТ ПАРИ, А НЕ ДА СЕ ХАРЧАТ

МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ Е МЪРТЪВ

ОНБ ПРИЗОВАВА ЗА БОЙКОТ НА ФИРМИТЕ ИЗЛЪГАЛИ В СТАНДАРТА „СТАРА ПЛАНИНА”

ДНЕС Е НУЖНО ОБЩОТО НИ СЪГЛАСИЕ КАТО ГРАЖДАНИ В ПОДКРЕПА НА РЕФОРМАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3648

Posted by on февр. 6 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.