БРАЯН АДАМС: ЧУВСТВАМ, ЧЕ В ЖИВОТА НА ЧОВЕК ИМА ЕТАПИ – ЗА МЕН ТЕ СА НА ВСЕКИ 10 ГОДИНИ

Bryan Adams

Браян  Адамс е роден на 5 ноември 1959 година в Канадар. Той е световноизвестен певец, китарист, текстописец и фотограф. Някои от най-известните му албуми са Reckless, Waking Up the Neighbours и 18 till I Die. Баща му е военен аташе и той пътува с него по света като дете. Носител е на почти всички световни музикални награди. Награден е с Канадския орден заради благотворителната си дейност за образователни каузи. Почти никога не коментира личния си живот. През 2011 стана баща за първи път от дългогодишна си връзка със своята асистентка.  

Пеете ли все още песента на 18 докато умра (18 Till I Die)?

Разбира се, тя е моята мантра.

Какъв си се спомняте на 18?

Живеех с брат ми във Ванкувър. Единственото ми превозно средство беше моето колело…

Повратна точка ли е възрастта 18 години в юношеския живот? Как се променя живота на човек в този момент?

Различно е за всеки.

В песента пеете, че някой ден ще станете на 55. Как се чувствате днес, когато доближавате тази възраст?

Чувствам, че в живота на човек има етапи. За мен те са на всеки 10 години. Нещо се случва и пътят ти те води някъде другаде. Вълнуващо е и аз го приемам.

Желанието да живееш за момента и ако искаш да останеш млад трябва да живееш по младежки. Така ли се чувствахте на 18?

Това наистина е моята метафора за живота. 18 е просто дума, която звучи добре, може да си на която и да е възраст, докато си жизнен и имаш страст за живот.

Дали вашата среща с Джим Валанс в един музикален магазин във Ванкувър, когато сте бил на 18 е била повратната точка в кариерата ви?

Абсолютно. Харесахме се от пръв поглед и иронията е, че все още пишем заедно, някакви си 35 години по-късно.

Дълги години сте работили като мияч на чинии, за да спестите пари за китара. Как сте успявали да съчетавате миенето на чинии, свиренето по нощни клубове и студийни записи едновременно.

Е, те бяха различни етапи в живота ми. Миенето на чинии беше само 1 година, чак след това беше свиренето по нощни клубове, а после се гмурнах в студийната работа. Нещата вървяха едно след друго, ако може така да се каже…

През 1978 г. сте подписали с A&M Records за 1 долар. Какво означаваше за вас това на 18?

Означаваше, че съм пъхнал крак във вратата. Изведнъж, всичко, което правехме с Джим цяла година в мазето получаваше развитие. Обаче, мина още време преди да се развие. Трябваше да работя здраво по турнета за три години преди да се видят първите резултати.

Дали напускането на училище, за да се отдадете на музикална кариера беше добре решение?

За мен училището беше задънена улица и аз се обвинявам, че не ми е било по-интересно. Обаче, аз имах вкус към външния свят, а той не се намираше между четирите стени на класната стая.

Музиката ме викаше и аз трябваше да отговоря на повика й.

Първият ви албум е записан през 1979, около времето, когато сте на 18. Той става златен в Канада през 1986 година. Мислите ли, че допадат на слушателите, заради младежкия апел? Какъв беше духът на албума?

Ако някога пак чуя тези песни, те ще ми се струват на милиони километри от мен днес. Звучат ми като демо-версии, песни, които не са готови за студио. Урокът, който научих с този албум е, че музиката трябва да се изкара на пътя и да се изпълнява. Не стойте в студиото, за да създавате песни – изпълнявайте ги пред хората. Това ви учи и прави музиката ви по-добра. Неща като темпо, структура, дължина, тип енергия, която да се вкара, всичко се това става, когато свирите.

Как успяхте да се задържите при тази конкуренция от младежи през всичките тези години?

Мога само да отдам на интернет и на огромния брой „влизания“ във клиповете ми качени в YouTube.

Кажете поне едно нещо заради, което бихте умрели да се върнете на 18?

Не й помня името, но с удоволствие бих се върнал, за да я видя.

Интервю на Приардишни Сен за Аутлук Индия

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=7278

Posted by on ное. 1 2013. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.