БОЯН РАСАТЕ: БЪЛГАРИЯ ДНЕС СЕ НАМИРА В ПЛАЧЕВНО СЪСТОЯНИЕ

Боян Расате e роден на 2 септември 1971 година в София. Завършил е 7 гимназия. В момента завършва “Политически науки” в Нов Български университет. Един от учредителите на Български Национален Съюз/ГВАРДИЯ, днес Боян Расате е водач на движението.
 

Гвардия вече е политическа партия и реши да се яви самостоятелно на предстоящите избори. Какви са очакванията ви?
Да, наистина, след 8 години политическа борба ние узряхме да се явим на избори и да продължим борбата с нови средства. В този смисъл няма нищо по-логично от това да регистрираме движение ГВАРДИЯ по Закона за политическите партии. Що се отнася до тези избори, нашите очаквания не са свързани с конкретни проценти. Желанието ни е да положим един стратегически фундамент за бъдещето, и затова повече се съсредоточаваме върху политиката, която ще преследваме в дългосрочен план, отколкото върху конкретния резултат. В този смисъл ние се обърнахме с призив за съдействие към всички неопетнени организации, независимо в коя част на политическият спектър стоят – ляво или дясно. За нас това е нормално и естествено, защото когато е поставено под въпрос бъдещето на Бтългарската държава, е безкрайно глупаво да се делим на леви, десни, сини или червени. Към настоящия момент може да има само един вид деление – на корумпирана управляваща върхушка и на измамен и окраден народ.

Как гледате на последните промени в избирателния закон и отражението им върху вас, като партия извън политическото статукво?
За всеки е повече от ясно, че тези промени се направиха, за да обслужат сега управляващите и някои от новите им и контролирани от тях слуги, с които ще продължат ограбването на България в следващия парламент. Въпреки това, ние не смятаме да се оплакваме, защото от това полза няма. Така ще бъде засега, а когато му дойде времето ще променим правилата.

Като каква се очертава предизборната кампания? Какви ще са основните акценти, идеи в политическата ви програма за европейските избори?
Нашето мото за предстоящите парламентарни избори е „20 години стигат – време е за обединение и разплата”. Като цяло смятаме кампанията ни да бъде позитивна, но разбира се, ще реагираме подобаващо, ако някой ни провокира. Относно Евровота, категоричното ни мнение е да бойкотираме тези избори, защото те за нас са без значение. Всеки знае, че с един, двама или дори цели 18 евродепутата, България си остава безгласна буква и думите ни, дори и да крещим с пълно гърло, ще се изгубят сред останалите близо 800 представители на други държави. А какво да кажем, когато тези 18 са разединени и обслужват интересите на своите партии и техните европейски политически партньори. Ето защо и сега ние ще се водим от мотото „Първо Българин, после европеец”.

А за националните?
За националните битката е на живот и смърт, и ние няма да се откажем, защото залога е твърде голям – ще ни бъде ли или ще изчезнем без следа. Ако в тази държава коренно не се промени всичко, тези политици ще ни вкарат в гроба като народ и държава, което всъщност е и тяхната цел.

Къде, измежду кои групи гласоподаватели  основно търсите подкрепа за реализация на своите политически цели?
Наша целева група са всички честни и истински Българи, защото ние не се вместваме в стандартните клишета ляво и дясно. В крайна сметка ние сме националисти, чийто идеал е една национално мощна и социално справедлива България. Ето защо като наши потенциални гласоподаватели, ние виждаме както бедните пенсионери, така и работодателите, които са ударени от световната икономическа криза, а би трябвало да бъдат гръбнака на Българската икономика.

Как ще повлияе на националистическия вот разцепването на коалиция "Напред", която залага силно на патриотизма?
Първо, за нас това не са патриоти, а още по-малко националисти. И второ – дълбоко се съмняваме, че ще има истински родолюбци, които да се подлъжат по тази евтина имитация, в основата на която стоят лъжепатриота и доносник на 6-то ГУ на ДС Красимир Каракачанов, поредната земделска издънка ЗНС на Стефан Личев, и частната партия на олигарха Ковачки.

Кои са ви основните конкуренти за изборите?
В нашата политическа дейност, в това число и изборите ние нямаме конкуренти. Ние имаме врагове. Това са всички, които грабиха, излъгаха и измамиха народа ни, и докараха България до плачевното състояние, в което се намира днес. За нас делението на управляващи и опозиция е фалшиво и е само част от театъра, който ни поднасят всеки ден. Всички те са изчадия на едно и също сатанинско котило, и отсичането само на една от главите на тази отровна хидра няма да промени положението. Казано по-иначе – системата е тотално сбъркана и без финално решение няма да има спасение.

А къде виждате свои съюзници?
Както вече казахме, най-голямата подкрепа очакваме от обикновените хора, които е крайно време да се събудят и да престанат да залагат живота си в ръцете на изпечени политически шмекери като Бойко Борисов, Сергей Станишев, Ахмед Доган и палячовци като Волен Сидеров и Яне Янев.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ

ОНБ СЕ РАЗГНЕВИ НА КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ

ДОКОГА ЩЕ Я КАРАМЕ ТАКА?

ОНБ СЕ ОБЯВИ ЗА РАВЕН СТАРТ

ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ НОВИ ПОСТАНОВКИ В ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

ОНБ: НЕ МОЖЕ ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ ХОРА ДА ИСКАТ НЯКОЙ ДА ГИ НАБЛЮДАВА

КМЕТЪТ НА РУСЕ БОЖИДАР ЙОТОВ: НЕ МОЖЕ НА ВСЯКО КОШЧЕ ДА СЛОЖИМ КАМЕРИ…

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2221

Posted by on апр. 28 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.