Борис Вардев: Всеки лидер, който поема една организация, наследява нейните плюсове и минуси

Борис Стефанов Вардев е от НДСВ. В средата на 2001 г. е един от създателите и Главен секретар на Младежко НДСВ, а от Ноември 2003 г. на Либерална младежка асамблея на НДСВ. На Третия редовен конгрес на ЛМА Борис Вардев е избран за Председател на младежката структура на НДСВ.

На втория конгрес на НДСВ е избран за член на Националния съвет на Национално движение Симеон Втори. През 2003 г. е кандидат за общински съветник на град София, а на парламентарните избори 2005 г. за народен представител за Стара Загора от листата на Национално движение Симеон Втори.

Едно интервю на Теодора Куцарова

Върви ли към разцепление НДСВ?
Сигурен съм, че такива течения в НДСВ няма. Аз бях Национален координатор на НДСВ за Пловдив, Пловдив област и Стара Загора и мога да заявя, че хората нямат никакво намерение да се оказват от НДСВ. Точно обратното тези 3000 души на Конгреса на големите и над 130 на младежите показаха, че НДСВ и в частност либералната идея има бъдеще в България и тя не е свързана с конюнктюрни игри и дребните финасови далавери, а с хора, които наистина разбират съвременните тенденнции в света и Европа.

Младежкото НДСВ на коя страна ще застане – на панайотките или миленките?
Най-отговорно ще заявя, като лидер на ЛМА на НДСВ, че младежите на НДСВ застават зад лидера на партията, а това е Симеон Сакскобургготски. Нас като млади хора не ни интересува такива разделения, според нас те са изкуствени, нас ни интересува повече бъдещето на България, а то безпорно е свързано с това да има една истинска либерална партия, каквато е НДСВ.  Партия пълна с млади, идейни и образовани хора готови да дадат всичко от себе си за просперитета на държавата.

Кой е виновен за положението, в което се поставя НДСВ?
В политиката партиите са подвластни на ефекта на синусоидата винаги има спадове и възходи. Всяка една организация, която поставя националния интерес пред партийния  губи електорална подкрепа, но ние сме убедени и решени, че ще устояваме нашата позиция „България преди всичко”.

Време ли е да се смени лидера?
Да, време беше да се смени лидера на младежката организация на НДСВ, по простата причина, че навърши пенсионната възраст за младежката организация. Ние му пожелаваме  успешна кариера в голямата политика. За другите партии и организации не мога да коментирам.

Има ли шанс Антония Първанова в София?
Антония Първанова е наистина една темпераментна дама с много знания, умения и възможности. Нека го кажа по друг начин, София има шанс, ако Антония Първанова спечели надпреварата за кметския стол.

Колко съветници очаквате да вкарате в СОС?
Повече от очакваните.

Какво наследихте от предшественика си в младежкото НДСВ?
Всеки лидер, който поема една организация, наследява и нейните плюсове и нейните минуси. Аз ще се стремя да направя така, че младежката организация на НДСВ да се обърне повече към младите хора, да се разчупи, да се отвори и да може да заслужи името си – да бъде събирателна сила за идеи, възможности и толерантност. Не случайно мотото на моя мандат е „Работа в екип”.

Как виждате НДСВ на следващите парламентарни избори?
Това е много важен въпрос. Много работа имаме да свършим преди да можем да отговорим напълно, но аз като млад човек искам да кажа, че НДСВ е била и винаги ще бъде партията на България, партията на младите и предприемчивите хора, партията на европейска България. Ако мислите, че такава партия си заслужава, то на следващите парламентарни избори НДСВ ще може да покаже пак, че слуховете за нейната смърт са силно преувеличени.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=390

Posted by on окт. 11 2007. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.