БОРБА НА ЖИВОТ И СМЪРТ…

Не искам да обвинявам народа, но няма как да не спомена ниската му гражданска култура. Омръзна ми да слушам колко били корумпирани партиите, как трябвало да се закрият… и все неща в този дух. Като закрием повечето партии ще останат тези от които недоволства мнозинството избиратели – "мастодонтите", които са в парламента и запушват входа на политическата система.
Съвсем наскоро по предложение на червената депутатка Мая Манолова за малко не мина текст с предложение партия, която не се е явила на избори и не е взела 1% да се закрива. Слава Богу след натиск от Европа и шума от партия „Общество за нова България” не мина.

Парламентарано представените партии, обаче не се отказват лесно. За явяване на избори вече се иска депозит за участие. И забележете – ТОЙ Е НАЙ-ВИСОКИЯТ В ЕВРОПА – 25 000 Евро (вижте таблицата по-долу). В повечето страни даже няма такъв! Имаме най-разкапаната политическа система и най-високи, почти невъзможни, изисквания за нейната промяна!
Кой, според теб уважаеми читателю, може да си го позволи? В момента единствените, които протестират срещу това са от партия Зелените. Глас в пустиня.
Само преди дни пък бившият земеделец Яне Янев, усложливо за управляващите , предложи изборният праг за коалиции да се вдигне на 8 %.
Със зъби и нокти политическата утайка на българския преход се опитва да остане на политическата сцена. Административни мерки, органичения, изборен натиск, платени медии, пари… Само дето не са си научили урока от историята, че с подoбни мерки един край само се ускорява, а не може да бъде избегнат.

 

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПИРОВА ПОБЕДА ЗА КОСТОВ И ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА „ВТОРА СИНЯ ПИСТА”– Добри БОЖИЛОВ

КОНТРОЛЪТ НЯМА ДА ПОМОГНЕКалоян МЕТОДИЕВ
 
 

КАБИНЕТЪТ СТАНИШЕВ – ОПОЗИЦИЯ В 40-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ 7:0 – Борислав АНГЕЛОВ

БЛОГЪРИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВОТО ДА СЕ УРИНИРА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА

АНТИКОРУПЦИОННИТЕ МЕРКИ НА БЪЛГАРИЯ СА НЕЗАДОВОЛИТЕЛНИ*Тони БАРБЕР (Брюксел)

ЗА НЯКОИ РЕАЛНОСТИ ПРЕД ОБУЧЕНИЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ В БЪЛГАРИЯ- ДАНИЕЛ ПАНЧЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2173

Posted by on апр. 4 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.