БОЙКО “ПРЕВЗЕ” ЧИКАГО

“Общият враг е ясен” – подхвана с военни термини Генералa своята реч пред български емигранти в Чикаго. В православната църква “Св.Иван Рилски” една от първите точки в речта на кмета беше съвсем нехристиянската и неподправена омраза на Б.Борисов към “червените”. На изборите той трябвало “да бие” няколко милиарда откраднати пари като използва подкрепата на Иван Костов, с който вече намирали общ език. Ако Генерала и Командира не се разберат кой ли ще го направи. Друга пречка за Борисов се явява лошият електорален “материал”, който идвал да гласува на избори. И докато кметът на столицата наскоро обвиняваше опонентите си за припознаването на реториката отпреди ’89-та, той самият се върна още по-назад – преди ’44-та. Така стана ясно, че най-големия проблем на България бил 1 милион цигани, 800 хиляди турци и 2 милиона пенсионери “с цялата им глупост”. Онова, което му липсва били един и половина милиона емигранти като забравя, че повечето от тях са напуснали по икономически причини, а в родината остава онзи “материал”, който иска да гради нещо тук, въпреки всичко. 

Ген.Борисов не подмина с милитаристичната си реторика и съседна Македония. Въпреки пропуските на предишните правителства, все още сме в позиция да я превземем отвътре по икономически начин като купуваме ключови предприятия. После можем да ги накараме да признаят и историята. Кандидатът за следващ премиер показа познания и от филологията като определи македонския език за “развален” български. По тази логика лесно можем да заключим, че цялото наследство от разнообразни диалекти на нашия език е само развалена негова форма, а не културно богатство. Всъщност, вярно е точно обратното нещо, книжовния език е унифицирана форма, филологическо единство за разнообразните говори. Такъв “неразвален” език Б.Борисов така и не показа на онези дето са “избегали” в Чикаго.
    Като извод Генералът заключи, че американците не са по-умни от нас, но си избират лидери. Сигурно тайната на американския успех не е в това, че са по-умни от другите, но че се стараят да не си избират лидери, които да са по-глупави и от тях.
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ: 

КАКВО Е ВПЕЧАТЛИЛО БОТЕВ ПРЕДИ 136 ГОДИНИ

КУЛТУРНИЯТ ШОК В ЕВРОПА

ПЪРВАНОВ ПАК ЗАИГРА НА СТРУНАТА АЕЦ „КОЗЛОДУЙ”

СТУДЕНТИТЕ СРУЩУ…СТУДЕНТИТЕ

БОРИСЛАВ АНГЕЛОВ: РУСИЯ МНОГО ЧЕСТО “ГЪЛТА ЖАБИ” ОТ СТРАНА НА УКРАЙНА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1993

Posted by on февр. 5 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.