БОЖИДАР ДИМИТРОВ СЕ ИЗКАЗА НЕПОДГОТВЕН ЗА БЕЖАНЦИТЕ

Bojidar Dimitrov

В сутрешния блок на ТВ 7 историкът  Божидар Димитров даде рецептата си за справяне с вълната от нелегални емигранти, която залива България – „Даваме им бързо статут и те си заминат към други страни в Европа. Нашата беднотия не ни позволява да ги задържаме дълго.“

Професорът не е наясно, че България е подписала още през 2003 г. така нареченото Дъблинско споразумение. Всеки проникнал на територията на ЕС остава в първата страна на чиято територия го е направил. Ако отиде в друга държава на съюза се репатрира обратно.

За целта, в момента в който влезе на територията на страна член на ЕС му се снемат биометрични данни и пръстови отпечатъци. Така фалшивите имена и документи, които процъфтяват в момента у нас не играят роля. Старите западни кучета са го измислили!

По биометричните данни нарушителите лесно се откриват и се връщат обратно. Германия вече върна първата група афганистанци на България по тази схема. Франция и Швейцария не допуснаха на своя територия сирийци, които са влезли в ЕС през Италия и ги държаха седмици наред на гарата в Милано.

Истината е, че голяма част от нелегалните емигранти остават у нас завинаги. Това се потвърди не само от шефа на Агенцията за бежанците – Николай Чирпанлиев, но и от  вътрешния министър Цветлин Йовчев в предаването „Здравей България“ на Нова ТВ: „Бежанците трябва да знаят, че няма да могат да избягат от България“. Затова не бива да се раздава бежански или хуманитарен статут с лека ръка, а само в краен случай. През това време укрепване на границата и репатриране по бързата процедура на нарушителите. 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7839

Posted by on ное. 19 2013. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “БОЖИДАР ДИМИТРОВ СЕ ИЗКАЗА НЕПОДГОТВЕН ЗА БЕЖАНЦИТЕ”

  1. Петър Иванков

    А някой замисли ли се как така тези сирийски бежанци, майки с по 4 деца и тн!, преминаха повече от 2000 км през охраняваната граница и територия на турцистан, включително босфора и стигнаха до нашите граници? как става тоя номер, освен ако „някой“ не ги е организирал и транспортирал? Но гърците си направиха стена, не пускат никого и не им пука, защитават си националния интерес! А щатите какво правят спрямо мексико???? алооо глупаци ли сме , какви сме?

  2. Щирлиц

    Неподготвен…че тоя кога ли е бил подготвен?Да си връща дипломите и да се отказва от професорското звание,щото ако не беше НРБ НИКЪВ ЧЕП НЕ СТАВАШЕ ОТ НЕГО.
    Отнася се за всички останали кичешти се със дипломи и звания получени по времето на народната власт…

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.