БЛОГЪРИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВОТО ДА СЕ УРИНИРА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА

Общността на шведските блогъри излезе в подкрепа на шофьор от Северна Швеция, който е бил глобен, че е уринирал на публично място. 

Двадесетгодишният автомобилен изпитател бил на зор и в ранните часове на деня спрял да се облекчи зад сграда в индустриалната зона на родния си град (Адвисяур).
Но докато изпълнявал тази си дейност, край него минал полицейски патрул и с включени сирени го заловил буквално по бели гащи. Независимо от протестите му, че наоколо нямало обществени тоалетни и че не можел повече да държи, полицаите му наложили глоба от 75 евро.
Публикация в местната преса от началото на февруари надигнала вълна от коментари, повечето от които в защита на изпадналия в беда младеж.
Специално в негова подкрепа и в подкрепа на пикаенето на обществени места се създал блог под името „Адвисяурско правосъдие – все още е легално да се облекчиш”.
„Полицията не бива да остава с впечатлението, че ние предпочитаме да пикаем навън или го правим напук, за да нарушаваме  закона или за да провокираме полицаите”, пише един от авторите на сайта.
”Включих се, защото не искам това, което се случи на младия изпитател, да се случи на мен”, казва друг от коментаторите.
Шефът на местната полиция отказал да коментира случая, докато не се запознае с всички обстоятелства около него.


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

АНТИКОРУПЦИОННИТЕ МЕРКИ НА БЪЛГАРИЯ СА НЕЗАДОВОЛИТЕЛНИ*Тони БАРБЕР (Брюксел)

ЗА НЯКОИ РЕАЛНОСТИ ПРЕД ОБУЧЕНИЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ В БЪЛГАРИЯ- ДАНИЕЛ ПАНЧЕВ

НАШИЯT ГОЛЯМ „ВРАГ” Е ПРИМИРЕНИЕТО

БОЙКО “ПРЕВЗЕ” ЧИКАГО

КАКВО Е ВПЕЧАТЛИЛО БОТЕВ ПРЕДИ 136 ГОДИНИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2062

Posted by on февр. 23 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.