БИСЕРОВ СИ ОТИВА ЗАРАДИ ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА ЮЖЕН ПОТОК – ОЧЕРТАВА СЕ КОНФЛИКТ ДОГАН-ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ?

Hristo Biserov

Христо Бисеров си отива от ДПС заради „Южен поток“ – тази версия все по-усилено се върти в публичното пространство. Той е бил извикан на среща с Доган, където му е казано, че кариерата му в ДПС приключва в този момент. Според запознати, Бисеров съвместно с кръга на Корпоративна търговска банка еднолично е определил фирмите подизпълнители на газопровода „Южен поток“. Това разярило Доган, който бил пренебрегнат при взимането на такова важно решение. Ако тази хипотеза се потвърди се очаква директен сблъсък между Доган и Цветан Василев, който ще рефлектира върху цялостната политическа конфигурация в страната.

Интересен момент в историята е предстоящото посещение на Лютви Местан в Брюксел, където той има насрочени срещи с всички възможни лидери на Либералния интернационал. Осигуряването на европейски тил в контекста на предстоящите европейски избори при евентуален сблъсък с кооперативния кръг е много важно за ръководството на партията.

С хода си Сокола дава знак и към ДПС, че все още държи нещата в партията си. Според слухове в ДПС, агресивното кадруване на Бисеров и кръга около него допълнително е нагнетило напрежение в структурите. Недоволството избухнало основно в ключовите за партията структури в Шумен и Кърджали.

Междувременно вестник „Капитал“ публикува материал, който е потвърден от три независими източника, че ДАНС и данъчните са извършили щателна проверка на Христо Бисеров и на фирмите, в които членове на семейството му имат участие.  

Версията за напускане по здравословни причини с лечение в Италия беше лансирана при изключването му от СДС през 2000 година, когато се оказа параван, за да не бъде закачан от властите. Тогава тя се оказа партенка. По-вероятно е и сега да е така.  

Предстои интересно развитие по темата. При всички случаи внезапната оставка и напускане на всички постове не са просто личен мотив.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7402

Posted by on ное. 5 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “БИСЕРОВ СИ ОТИВА ЗАРАДИ ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА ЮЖЕН ПОТОК – ОЧЕРТАВА СЕ КОНФЛИКТ ДОГАН-ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ?”

  1. Jackson Kelly

    Да мрат бе ,мамицата им продажна

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.