БЕРЛУСКОНИ РЕАГИРА ОСТРО СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАРАДИ ГРУБАТА Й НАМЕСА

Европа все повече се превръща в жертва на емигрантски набези по суша и вода. Наскоро италианските власти задържаха два кораба пълни с либийци, които се опитваха да достигнат бреговете на Италия. Берлускони нареди да се върнат, откъдето са дошли.
Европейската комисия (ЕК) официално се произнесе, че иска да разясни защо преселници, които се опитват да стигнат до Италия,  напоследък са връщани обратно в Либия. Говорителят на Европейската комисия Денис Абот каза, че ЕК може да разследва дали на 75 души, предимно от Сомалия и Еритреа,  са отнети правата за политическо убежище. Това подразни италианският премиер. И с право. Той заплаши да бойкотира работата на Европейския съюз.
 

Намесата на Брюксел на моменти е неадекватна и лишена от връзка с реалността. Темата с човешките права се използва едностранчиво за оказаване на натиск от фанатизирани чиновници.
И докато България и други по-малки страни са силно зависими и имат сервилни правителства, то Италия е една от водещите страни в съюза, има самочувствие и го показа.

Интересни реакции предизвика изказването на Берлускони в съседна Австрия. Лидерът на Австрийската партия на свободата  Хайнц- Кристиан Страхе и  Петер Фихтенбауер, който е председател и на парламентарната група за приятелство „Австрия- Италия” се изказаха остро срещу „Анти-Берлускони” позицията на австийското правителство и особено на вицеканцлера Йозеф Прьол и определиха действията му като неприемливи.
Фихтенбауер допълни: „ Берлускони е прав в противопоставянето срещу говорителя на ЕК в намесата в италианските въпроси”.

 
По информация от италианските медии
 

Последни публикации:

КОМУНИЗЪМ И ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ 1944 – 1989 – доц. Михаил Груев

ЗА И ПРОТИВ ШАМАРОСВАНЕТО НА ДЕЦАТА

НА БЪЛГАРИЯ Е НЕОБХОДИМА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА И ПРАГМАТИЧНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА – проф. Цачевски

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2501

Posted by on сеп. 12 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.2467 лв
 CHF =  1.69527 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22562 лв
100  RUB =  2.65657 лв
 USD =  1.68926 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.