БЕЗПОЩАДНА ДИСЕКЦИЯ НА ГЕРБ И СЪВРЕМЕННИТЕ ПОЛИТИЦИ -НОВАТА КНИГА НА ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ „ГРЕШНИКЪТ”

Nova kniga Petar HriztozovИнтервю с писателя Петър Христозов

КОЛКО СА СИЛНИ В ГЕРБ ЛИЧИ ПО ТОВА, ЧЕ ЗАЛАГАТ НА „СТУДЕНТА” ХРИСТО СТОИЧКОВ

На 1 април излиза от печат новият ви роман „Грешникът”. Героите и събитията в него отново са с днешна дата, мнозина без проблем ще ги разпознаят. Бившият вътрешен министър ли е главният ви герой?

Това е роман за сгрешените въжделения за демокрация на българите. Вече четвърт век те стават все  по-малко, все по-бедни, а политиците ни все по-нагли и безочливи, за да стигнем до „финансовата стабилност” на чуждия агент Симеон Дянков, която изкара хората на улицата. Обедняването и ограбването доведоха до оставката на правителството на ГЕРБ.

Вина има, а виновници?

Съществуват достатъчно данни, че и Борисов, и Цветанов, и половината им правителство са за затвора. Но осъди ли някой през този четвърт век Иван Костов и Царя, Стефан Софиянски и Сергей Станишев? Напротив, една-две години след като са били във властта, отново застават пред обществото в бяло, всичко сякаш е забравено и те напират пак  да ни управляват.

Излиза, че и вие, и протестиращите сте глас в пустиня?

Запишете си моята черна прогноза: след изборите цените и на тока, и на парното, и на водата ще скочат. Дори Бойко Борисов да спечели отново, пак ще си подаде оставката. Проблемът не е в правителствата, а в техните решения. Как станаха богати Левон Хампарцумян и Цветелина Бориславова? А Румен Овчаров и ТИМ? Според градската мълва Борисов отдавна е милиардер. Цветанов си трае или лъже безогледно, но хората не са слепи. И тези избори няма да имат нищо общо с протеста на гладните и ограбените. Колко са силни в ГЕРБ личи по това, че залагат на „студента” Христо Стоичков. И на БСП не вярват покрай Корнелия Нинова и Петър Димитров, известен години в НСС като „варненската гумичка”.

И протестите ще продължат. Докога?

Още през есента протестиращите ще разберат, че са излъгани, някой е яхнал отново надеждата им, за да вземе властта, да ги доограби.И недоволството ще порастне в цунами, което ще доведе до смяна на системата. Богатството в банките трябва да се инвестира в работа. Посегнаха на здравните и осигурителните вноски, а в МВР и Министерството на отбраната харчат над 3 милиарда лева. Удушиха бизнеса, а чакат нови работни места. Корупцията и сенчестата икономика се ширят, а вече 10 години само си говорим за електронно правителство. Преоритетите ни са сгрешени тотално. Трябва да се състави кабинет, който да защитава интересите на България, а не на монополите и олигарсите. Това няма как да стане без натиска на улицата. Само той е в състояние да вкара в правия път и политиците ни, и съдебната ни система, за да се почувстваме бели хора и европейци.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6350

Posted by on мар. 30 2013. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.