Безполезност за хиляди евро

Тези дни някогашната евронаблюдателка и още по-някогашна министърка Лидия Шулева се възмути, че гласуваните около 600 евро за заплата на българските евродепутати са равни на възнаграждението на чистачка в Европарламента. Хайде бе!

Правилниците на европарламента поне са публични. Има ги в интернет, че дори са преведени и на български. Достатъчно е само да се поразровиш, за да видиш не просто, че Шулева лъже, а че 18-те, които пратихме в Брюксел, ще си отживеят. Че и ще забогатеят. Нищо, че влязоха на средата на мандата.

Вестниците писаха, че в правилата за допълнителните пари на евродепутатите има черно на бяло, че брюкселските чиновници им отпускат всяка година по 30 хил. евро за лечение. Освен това всеки месец им се броят по 3 800 евро за офис и телефони, около 9 хил. евро за самолетни билети и 15 400 евро за сътрудници. Отделно имат екстри за обучение по език и компютър, кални бани и рехабилитации, които минават към лечебните процедури. Бърза справка в нета показва и, че повечето от нашите евродепутати не са си назначили сътрудници, останалите – само по един. От което спестяват няколко хиляди евро месечно. Може още да се пише за безплатния транспорт и полетите втора класа, за да спастрят още някое и друго евро. Но няма смисъл.

Ако не ги познавахме повечето, щяхме да си кажем – да взимат, може и работа да свършат. Но ги знаем от разходките им из партийните централи или по кулоарите на родния парламент. Знаем, че нищо не направиха мандати подред в София и едва ли ще го направят и в Брюксел. За нас – никаква полза, за тях – сметки в евро. Е, как да не искаш да ги смениш с нови?

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=66

Posted by on юли 12 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.