БЕЗПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ ЗА ВСИЧКИ И НОВ ПРЕДМЕТ “ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ” ИСКА ПАРТИЯ ОНБ

КОНКРЕТНИ МЕРКИ ПРЕДЛАГАТ В ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ ПРОГРАМА ОТ “ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ”

Да се въведе от първи клас като задължителен учебен предмет „Гражданско образование”, предлага в програмата си за развитие на страната “Общество за нова България”. На свое заседание партията е приела основните си приоритети за развитието на държавата. Според ОНБ образователната система страда най-вече от липсата на уважение и респект от страна на учениците към учителите и образователната институция.

В тази връзка “Общество за нова България” ще работи и за въвеждане на безплатни учебници за всички ученици, мандатност за директорите на училища – 2 мандата по 4 години, както и въвеждане на задължителна ученическа униформа във  всички училища. Връщане на оценяването на поведението в училище след завършване на основно образование , също важно за ОНБ. От партията настояват да се въведе всеки ден по 1 учебен час за спорт и започване на учебните занятия с 10 минутна физкултурна зарядка. Началото на часовете да стартира пък след изпълние на химна на България. Всеки ден по 1 учебен час задължителен чужд език, като обучението да започва от 2-ри клас и въвеждане на задължителен час по Изучаване на християнските традиции и обичаи с преподаватели завършили „Богословие” с педагогически профил, включват идеите на ОНБ. Последна точка в образователната програма, но една от най-важните според партията е смяната на натовареността на учебната програма, като се натовари обучението в средното образование за сметка на началното и основното.
www.onb.bg
 
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ШВЕДСКА ПАРТИЯ ПОИСКА ДОГОВОР ЗА ИМИГРАНТИ

Д-Р ДЕСИСЛАВА ГЕОРГИЕВА: НЕ ЕМИГРИРАМ, ТЪРСЯ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

ЧАКА НИ БУМ НА ПРЕСТЪПНОСТТА

ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО

ОНБ НАСТОЯВА ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КОНТИНГЕНТ ОТ ИРАК

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1748

Posted by on ное. 30 2008. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.