БЕЗОЧИЕ

През седмицата депутатите пак си вдигнаха заплатите. Този път го замаскираха под формата на повече пари за работа в комисиите. Официалните мотиви бяха, че точно в комисиите кипяло истинското законотворчество.

Една соцдепутатка, Надка Балева, дори стигна дотам да обясни, че видите ли, по-добре по-високи заплати, отколкото докарване на пари по други начини.

Страховито безочие.

Първо, защото излиза, че който може сам да си вдига заплатата, си я вдига. Който не може, слуша обяснения от типа на този, че по-високите възнаграждения хранят инфлацията, а тя разклаща икономиката, държавата и въобще Европа хич не била съгласна с това. А съотношението на първите към вторите е горе-долу колкото на 240 депутати към 4-5 млн. работещи.

Излиза и че работата в пленарна зала е нищо на фона на законодателния ентусиазъм в комисиите. Защо, след като стоенето по банките не е така важно, просто не намалиха парите си за него и не ги прехвърлиха към процентите за комисии? Както са тръгнали, депутатите скоро ще поискат бонуси за всяка среща с избирателите си, защото това като нищо може да се окаже същината на професията им.

И откога за избраниците ни по-високите заплати означават по-малко рушвети? Когато лекари и учители искаха повече, властта ги контраатакуваше с обвинения, че дават частни уроци и взимат пари под масата. Ами ако можеха да си увеличат заплатите сами, сигурно нямаше да го правят. А за депутатите – гаранция няма и сега.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЛИЦЕМЕРИЕ

РАВНОСМЕТКА

Анатомия на политическите чувства

Не на такива експерименти – не на камерите

ХАОС

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=91

Posted by on дек. 14 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.