“БЕЖАНЦИТЕ“ ЩЕ СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Svaliane pravitelstvoОградата, която трябваше да е готова до края на февруари и щеше да възпира наплива на нелегални емигранти от Азия и Африка преминаващи през българо-турската граница, я няма. На последното заседание на Министерски съвет стана ясно, че съоръжението е на ниво проектиране. Различните ведомства се заразправяха за пари, започнаха да си прехвърлят  отговорност, да показват липса на капацитет, а министри да се държат безотговорно и некоординирано.

Няма по-важен въпрос за държавата от този с нелегалните емигранти, които идват за бежански статут и се заселват у нас. Той определя това, което ще се случва тук за десетилетия напред.

Това правителство стартира с тежък дефицит на доверие. Стои на власт, само защото от ГЕРБ са политически некомпетентни и на хоризонта няма друга алтернатива. Улицата не можа да го свали. Но със сигурност така наречените бежанци ще го направят. И докато през зимата броят на проникващите на ден е двуцифрен, то още в края на март огромни групи ще щурмуват границата. Това ще е една от централните теми на Евроизборите.

И няма как правителството да обяснява, че някой друг му е виновен за пропиляното време. Всички социологически проучвания показват, че преобладаващото мнозинство българи категорично не искат неканените гости в страната. В България почти няма неща, които да са толкова консенсусни и да събират подобна обществена подкрепа.  

Ако азбукари, безцензурници, реформатори, националисти и витковци не използват момента, за да влязат в тон с обществените настроения ще заминат в политическото небитие. Те трябва да са наясно, че развитието им не може да мине директно през трупа на парламентарния комплект, а само през подкрепата на избирателите за ясни и категорични позиции.

Икономиката и социалният мир ще се срутят ако се повтори случващото се в Гърция.

Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8735

Posted by on февр. 13 2014. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.