АРХИЕПИСКОП ЙЕРОНИМУС: НЕ САМО МАЛЦИНСТВАТА, МНОЗИНСТВАТА СЪЩО ИМАТ ПРАВА

ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА “ХЕЛЗИНКСКИ МОНИТОР”  ИЗПОЛЗВА ИТАЛИАНСКИЯ СЛУЧАЙ КАТО ПРЕЦЕДЕНТ И НАСТОЯВА ИКОНИ НА ИСУС ХРИСТОС ДА БЪДАТ СВАЛЕНИ
 

Гръцката православна църква призовава християните в цяла Европа да се обединят, за да обжалват забраната за поставяне на разпятието в класните стаи в Италия, съобщи ББС. Европейският съд по човешки права в Страсбург реши миналата седмица, че разпятията нарушават правото на свобода на религията на децата (!!!). 
Ортодоксалната гръцка църква призова за спешна среща на Светия синод следващата седмица, на която да се начертае план за действие.
Въпреки че напрежението между Гръцката православна църква и Римокатолическата църква продължава вече 1 000 години, юридическата заплаха срещу християнските символи изигра ролята на обединителна сила.
Главата на гръцката църква архиепископ Йеронимус е съгласен с протестите на католиците, че съдът пренебрегва ролята на християнството във формирането на европейската идентичност. Не само малцинствата, мнозинствата също имат права, заявява архиепископът.
Гръцката църква се намесва в случая, след като майка, чийто син учи в Италия, се обърна към нея с оплакване. Организацията за защита на човешките права “Хелзинкски монитор” се опитва да използва италианския случай като прецедент и настоява икони на Исус Христос да бъдат свалени от стената на съдийската банка в гръцките съдилища и евангелието да не бъде използвано при клетвата на свидетелите.
Организацията призовава синдикатите да се възпротивят срещу поставянето на религиозни символи в гръцките училища.

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

СЪЮЗЪТ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЪДИ БСП

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТ ДО СРЕДАТА НА СЛЕДВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ

ЗА ТОРМОЗЕЩАТА НИ ПРЕСТЪПНОСТ ИМА БЪРЗО РЕШЕНИЕ

ПОЛИЦИЯТА НИ ПАЗИ, НО КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ПОЛИЦИЯТА?

ЧЕН МИН: В БЪЛГАРИЯ С ИДВАНЕТО НА РАБОТА ЗАПОЧВАТ С КАФЕТО И ЦИГАРАТА

БСП – СТО ДНИ СЛЕД 5 ЮЛИ 2009 Г.

АНЯ ПАВЛОВА: ВНУШЕНИЕТО ЗА ВСЕМОГЪЩЕСТВО Е ПЪТЯТ КЪМ ИНФАНТИЛИЗАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО

ПОЛИТИЦИ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕНАПИСВАТ ИСТОРИЯТА ЧРЕЗ МЕМОАРИТЕ СИ

УРОЦИТЕ НА ИСТОРИЯТА ИЛИ ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ЧЕТЕМ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2684

Posted by on ное. 13 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.