АРАБСКАТА ПРОЛЕТ ДОНЕСЕ ШЕРИАТА

Франк Гафни е роден на 5 април 1953 г. в Питсбърг, Пенсилвания. Основател и президент на Американския център за сигурност. Автор във Вашингтон поуст.
 

Общоприета мисъл е, че на изборите през 2012 ( в САЩ  Бел.ред.) основните теми ще са затъващата икономика, безработицата и разтящия дефицит. Можете да се хванете на бас, че ще е така, защото това са въпросите, които вълнуват електората и които доминират новините в момента. Става все по-ясно, че американците има още доста за какво да се притесняват до следващата есен. Както вървят нещата едно от тях ще е Близкия изток, а вероятно и други части на света, въвлечени в катастрофални войни. Смъртта на Муамар Кадафи миналата седмица беше обявена от администрацията на Обама като успех за главнокомадващия, неговия подход в стил оставяне на „малка следа” и „ръководство зад кадър” в тази война за разлика от традиционната, и скъпа, и объркана война започната от Джордж Буш.
Истината за лъжата излезе наяве миналата неделя, когато Мустафа Абдул-Джали (председател на Преходния национален съвет) неколкократно повтори привързаността на правителството към Шериата – бруталната и репресивна тоталитарна ислямска политическо-военно-правна доктрина.  Наред с другите неща, които каза Абдул-Джалил заяви: Забравете за представителна демокрация. При Шериата Алах, а не човека създава законите.
Накратко, в резултат на похарчените от Обама 2 милиарда долара за сваляне на режима на Кадафи ще имаме такъв ръководен от джихадисти, контролиращи огромни петролни находища и наследили значителен военен арсенал (въпреки че част от него, включително около 20 хиляди ракети земя-въздух вече се водят за изчезнали).
Едва ли това може да се счита за победа на Съединените щати, а по-скоро като тежка отговорност.
Ислямистка партия наречена Енахда изглежда е взела лъвския пай от гласовете на първите свободни избори в Тунис. Докато ни уверяват, че Енхада е „умерена” религиозна партия, виждаме какво се случва с управляващата в Турция партия на „Справедливостта и развитието”. За съжаление едва наскоро видяхме истинските цветове, когато започна настоятелно да изхвърля зад борда светските форми от държавата създадена от Ататюрк и да става все по-агресивна в международен план. Подобна трансформация, рано или късно, може да се очаква и сред всички политически движение верни на Шериата
Междувременно в Египет, дневния ред на майката на всички ислямисти – Мюсюлманското братство беше приет дори преди изборите формално да го доведат на власт. Временното правителство насърчи преследването и избиването на Коптското християнско малцинство. То улесни въоръжаването на франчайза на Братството в Газа – Хамас и позволи на Синай да стане ракетна площадка на Ал-Кайда и разни други за атаки срещу Израел. С брокерството на преходния режим в Египет беше извършена размяна на 1000 доказани терористи затворени в Израел за един единствен войник държан като заложник от Хамас в продължение на 5 години.
Все по-непредвидимият президент на Афганистан Хамид Каразах, вече обяви, независимо от дългите, чудовищни като цена и продължаващи усилия на Съединените щати да защитят крадливото му правителство, че ако има война между САЩ и Пакистан, Афганистан ще застане на страната на Пакистан. Размерът на тази сатанизация на Америка става все по-голям, откакто Пакистан изглежда прави всичко възможно да върне талибаните на власт в Кабул.
В Ирак, министър-председателят Нури ал-Малики отчаяно се опитва да задържи закъснялото изтегляне на американските войски след края на годината. Неговият коалиционен партньор, който е дългата ръка на Иран, Муктад ал-Садър, вече се хвали, че ще разкара американските охранителните фирми, които за момента, ще осигуряват сигурността в страната след като военните се изтеглят. При тази ситуация може да станем свидтелите на повторното превземане на американското посолство (най-голямото и най-скъпото) след 1979 г.
Добавете към всичко това надигащия се Китай, реваншистки настроената Русия, която е под абслютния контрол на Владимир Путин, Мексико, което е в режим на свободно падане по пътя на гражданската война с нарко-картелите и техните съюзници от Хизбула, които вече са на южната ни граница и ще видте един свят изпълнен с рискове за Съединените щати. Ситуацията може да стане още по-лоша поради перспективата военните да бъдат разбити заради неразумните бюджетни съкращения.
Републиканските кандидати, които ще наследят Барак Обама трябва да чуят своите гласове на масата на националата сигурност. Въпросът на който американците искат отговор не е само „Кой загуби света?”, но какво ще направят, за да го върнат обратно?
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ФРЕНСКИТЕ ПРЕДГРАДИЯ СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА И СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ ИСЛЯМА

ИЗБОРИ 2011: ПОЛИТИЧЕСКАТА МАНИПУЛАЦИЯ В МЕДИИТЕ ПРЕДИ ГОРЕЩАТА ФАЗА – доц. Любима ЙОРДАНОВА

ЛИБИЙСКИ СЦЕНАРИИ ЗА СИРИЯ?Алексей БАЛИЕВ
 
 

ЗАЩО ДРАЗНИМ РУСКАТА МЕЧКА? -Пат БЮКЯНЪН

В БЪЛГАРИЯ ИМА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ТЕЛЕВИЗИИ – НЕКА ОСТАНЕ САМО ЕДНА – Калоян МЕТОДИЕВ

ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО НА ОРЪЖИЯТА МОЖЕ ДА НАПРАВИ НОРВЕГИЯ ПО-БЕЗОПАСНО МЯСТО – Майкъл РЕЙГЪН

ПРОФ. ХРИСТО КАФТАНДЖИЕВ: ПОЛИТИЧЕСКАТА РЕКЛАМА Е КАТО СПОРТА

ФАШИЗМЪТ НЕ Е КОНСЕРВАТИЗЪМ Дейвид ЛИМБАУХ

ПИСНА НИ ОТ ИЗПОЛЗВАЧИ Патрик БЮКЯНЪН
  

НЕЗДРАВИЯТ КУЛТ КЪМ СТАРОСТТА – Роджър БОЙС

КРИМСКИЯТ ВЕКТОР НА ТУРСКАТА ГЕОПОЛИТИКА – Кънчо АНГЕЛОВ

КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ И ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ- Момчил ДОЙЧЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4130

Posted by on окт. 28 2011. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.