АРАБСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ УСИЛВА ПОЗИЦИИТЕ СИ

Duner Sofia

Големият поток нелегални емигранти, които проникват в България през последните месеци, даде силен тласък на криминалните и полукриминални арабски структури в страната.

База

 Основните форми на прикритие на арабската диаспора са в сферата на търговията (автомонтьорство, авточасти, разфасовка на коли, фирми за скрап, внос на детски играчки, месарници), дюнерджийството (около всяко подобно заведение гравитират десетки техни съотечественци) Вече затварят свои кръгове за търговия и услуги – араби работят за араби, търгуват помежду си си предоставят услуги, което ги отделя от цялостната икономика на страната.

Канали за трафик на хора и стоки съществуват от времето на Държавна сигурност, които обаче вече не се контролират от държавни структури, а от криминални такива. Публична тайна е, че, например, голяма част от крадените коли в България се изнасят основно през Турция към страните от Близкия изток и най-вече към Сирия.  Вече видяхме взривени такива с български номера на кадри от гражданската война там.  

Търговия с адреси

Експерти в сферата на сигурността отчитат нов вид корупционна практика. Софийската арабска диаспора търгува с адреси за настаняване. Нелегален емигрант, който е задържан може да излезе на свободен режим в случай, че има адрес на който да се регистрира в страната. Именно такива адреси са форма на допълнителен доход за арабския крими контингент в момента. При лавинообразния наплив на нелегални оборота на подобен род злоупотреби нараства в пъти.

Усилване на структури и пренасяне на нови

Пристигащите нелегално през границата пристигат без документи. Никой не може да провери какви са истинските им имена и кои са те. Експерти по сигурността вече определят България като пералня за идентичности, тъй като всеки човек с криминално досие, терорист или битов престъпник, след като пристигне у нас, може да си изгради фалшива самоличност на базата на която получава статут на бежанец и документи с новото си име. Така към местните мрежи може да се добавя свеж човешки ресурс или да се пренасят цели престъпни структури.

Пазарът на труда

Особено опасно е, че общността започна да си назначава нелегални емигранти на работа, разбира се без осигуровки и данъци. Така се скриват огромни суми, които се завъртат отново в разрастващите се мрежи на арабския бизнес и в крайна сметка се препират през видимите им легални бизнеси в търговията и услугите.

Политическа и нелегална дейност

Държавата не успя изпълни конституционните си задължения за охрана на националната сигурност на страната. Например, дюнерджийниците в самия център на София, на Попа и на кръстовището на ул.“Любен Каравелов“ с ул. „Граф Игнатиев“, открито се осъществява пропагандна дейност – раздават се листовки на Сирийската свободна армия. Уж търговците там необезпокоявано се занимават с взимане на страна в чужд конфликт на чужда територия. Общият враг създава единство, води до изграждане на структури и форми на прикрита дейност.

В района на Женския пазар надписите на повечето магазини вече са на арабски език, а знамена на арабски страни са окачени по витрини, стени и щандове. Ясен знак за маркиране и контрол на територии. По непотвърдена информация техни близки (най-често съпруги) в момента се инфилтрират  на различни нива в държавните институции. Упорито се носят слухове и за близки връзки на арабски организации в България с някои български партии и техните лидери.

Не бива да се забравя, че от политическите структури на чужда територия до политически, социални и криминални проблеми има само една малка крачка.

ДАНС

Шефът на ДАНС Писанчев обяви през седмицата в Парламента, че службата няма капацитет да проверява всички нелегални емигранти, които влизат в страната и изпитва недостиг на арабисти, които тепърва започва да търси…

Извод

Както се казва – кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.  

Разследване на Общество.нет

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7171

Posted by on окт. 18 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “АРАБСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ УСИЛВА ПОЗИЦИИТЕ СИ”

  1. Гълъб

    Структурите са от арабски „бежанци“, но командването може да е и по-от високо,
    дето дойде в поредната държава идеята за „гражданските права и демокрация“
    и борбата срещу „диктатурата“ на правителството.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.