АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: ДИРЕКТОРЪТ НА „ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ“ ЗАЕМА ПОСТА ВЕЧЕ ПРИ ТРИ ПРАВИТЕЛСТВА, ВЪПРЕКИ ТРАФИКА НА ХОРА

Antonia ParvanovaЕС, САЩ И РУСИЯ С ЕДНИ И СЪЩИ КРИТИКИ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА

Tри правителства – на ГЕРБ, служебното и сегашната коалиция между БСП, ДПС и АТАКА не решават основните проблеми, които се констатират в докладите на Европейската комисия. Това са трафика на наркотици, трафика на хора и общата контрабанда най-вече на цигари и алкохол. Това е становището на председателя на НДСВ д-р Антония Първанова по повод критичния доклад на ЕК за правосъдието и вътрешния ред. Всяка година докладите на Брюксел, на Държавния департамент на САЩ, а от миналата година и на руското правителство са едни и същи. Техните становища потвърждават ширещата се корупция, организираната престъпност и проблемите в съдебната система, които създават проблеми със сигурността в България.

Организираната престъпност си съществува, независимо какво е правителството. Тя е в комфорт, което означава че властта е уплашена или зависима. По отношение на контрабандата и трафика на наркотици, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов беше сменен, но още не се констатира напредък.  Директорът на „Гранична полиция“ Захари Пенов обаче продължава да заема поста вече при три правителства, въпреки че във всеки доклад получаваме критики по отношение на трафика на хора. Ситуацията не се променя и това се отразява негативно на преговорите ни за влизане в Шенген.

България загуби доверието на Европейската комисия като страна партньор. При три правителства се говори за злоупотреба с власт, но никой не бърка с пръст в раната. Вече няма обществено доверие във властта. Продължава политическата намеса и натиск върху съдебната система, като не се решават знакови дела срещу организираната престъпност и корупцията. Това срива доверието към съдебната система и прокуратурата, е становището на председателя на НДСВ д-р Антония Първанова.    

Пресцентър на НДСВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8596

Posted by on ян. 22 2014. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.