АНТИСТИМУЛИРАНЕ

Правителството гласува двойното намаляване на еднократната помощ за майки на близнаци, както и премахването на еднократната помощ за майки-студентки. Така майките на близнаци от 1 януари ще получават 600 лева, вместо 1200, а студентките няма да имат право на еднократната помощ от 2880 лева.
Това съобщи заместник-министърът на труда Христина Митрева, която се оправда с трудностите, пред които е изправен държавният бюджет за 2010-та година.
Всъщност глаголът „оправдавам се” се превърна в синоним на работата на Бойко Борисов още когато генералът беше кмет на София. И тъй като той самият се определя като последователен и предвидим, вероятно ще продължи да го спряга и като премиер на страната.
Да пестиш от децата на България – бъдещето на тая нация е меко казано подигравка с тези родители, които във време на криза са се решили да имат дете. А раждането на близнаци и тризнаци /слава Богу/ неминуемо се увеличава с възможностите за „ин витро” през последните няколко години. При положение, че голяма част от тези родители залагат жилищата си, теглят банкови кредити и т.н., за да платят скъпата процедура и да се сдобият с деца  – да се намалят средствата именно по това перо е голяма грешка. Непростима, но дано да е поправима. Същото важи и за студентите, решили се да имат дете преди да са завършили образованието си. Интелигентни хора, които също заслужават еднократната помощ, за да стъпят по-лесно на краката си.
Всъщност че бюджетът е в криза никой не спори, но ако ще пестим от пенсионерите, а сега и от майките и бебетата – тежко и горко на тая държава. И на нейния премиер.  
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ПРОШКО ПРОШКОВ: В БЪЛГАРИЯ Е СБЪРКАН МОДЕЛЪТ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

ЙОРДАН МАТЕЕВ, БИВШ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА СП. ИДЕАЛИСТ В ИНТЕРВЮ ПРЕД ОБЩЕСТВО.НЕТ

АНКЕТА ЗА КРИЗАТА С ХОРА НА ПАЗАРА

ВАСИЛ КАРАИВАНОВ: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РИСК Е ПАРИТЕ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ДА ИЗЧЕЗНАТ СЪВСЕМ

МВР НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИ ЛИЧНИТЕ ДАННИ ДОРИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ

ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ: АКО ЦВЕТАНОВ МИСЛИ ДА СТАНЕ КАРДИНАЛ РИШЕЛЬО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЩЕ СБЪРКА

ПРОФ.ЦАЧЕВСКИ: OБЩЕСТВЕНАТА ПОДКРЕПА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАВИСИ ОТ УСПЕХА НА НЕГОВАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА

ПОЛША ВЪВЕЖДА ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИЯ

ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА: БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ИЗЛЕЗЕ ОТ КОНТРОЛ

ЖИВЕЕМ В ОБЩЕСТВЕН ИНФАНТИЛИЗЪМ – Kалоян МЕТОДИЕВ

ЦВЯТКО БАРЧОВСКИ: НЯМА ЛОША ДУМА ИМА ЛОШО СЪДЪРЖАНИЕ

МОНИКА ПАНАЙОТОВА: МЛАДИТЕ ИМАТ ДРУГ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ВЪЗПРИЕМАНЕ НА СВЕТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2678

Posted by on ное. 11 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.