АНТИГУА В ТЮРКОАЗЕНО И ЖЪЛТО

По нашето Черноморие стана толкова долно, че се наложи да представим друга курортна морска дестинация. Антигуа е държава от всичко на всичко 2 острова – Барбуда и Антигуа. Намира се в старото пиратско море – Карибско. Местните наричат държавата си Антига, а ние сме взаимствали американското название. Най-отгоре на пирамидата на властта стои британската кралица, която назначава генерерал-губернатор на островите, а той от своя страна назначава правителството. Таква интересна назначаванка се получава.
Столицата е Свети Иван (шегуваме се) – Сейнт Джон. Почти всички приходи на мини държавата идват от туризъм и риболов, като риболовът е за… туристите. На островите има две реалности – скъпите туристически хотели и клубове и бордеите в които живее местното население. Бедните им къщи са алуминиеви боядисани в ярки цветове, обикновено в тюркоазено или жълто. Няма да видите прозорец без щори. Цените са като за западни туристи и  са доста солени. Говори се английски, така че спокойно.

Плажовете са покрити със ситен златист пясък. Водите около островите са много чисти, но от време на време приливът влачи тонове водорасли отнякъде.
Свободното време може да уплътните със скубадайвинг (гмуркане по нашенски), езда, кануинг (гребане на кану), каране на джет, уиндсърфинг.
Населението е съставено предимно са наследници на бившите роби от тръстиковите плантации. Тук може да се срещнат и интересните мулати и креоли. Местните са малко мързеливи. Но на това време на кой ще му се работи. Доста е топло. Тропическите бури са яростни и бързи, в смисъл неочаквани. За сметка на това са краткотрайни.
Земята е скалиста и повечето неща за вносни. Това важи особено за хранителните продукти. Местната кухня включва предимно риба, пилешко и плодове. Един от туристите отбеляза, че китайците са плъзнали навсякъде, на фона на появил се китайски ресторант на средата на острова.
Ако имате пари за харчене, нужда от почивка и желание да се цамбурката – Антигуа и Барбуда са вашата дестинация в Карибите. Ако ли не, очаквайте следващото ни безмилостно предложение за виртуално пътешествие.

Единствената историческа забележителност – катедралата

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

СЕКЕШФЕХЕРВАР – БРРРР… НЕ Е ЛЕСНО ЗА ПРОИЗНАСЯНЕ

НОРВЕГИЯ – СЕВЕРНАТА ПРИКАЗКА

КАВАЛА – НАКАЦАЛА ПО ХЪЛМОВЕТЕ

БУКУРЕЩ – СИВО, ТА СИВО

КАК РЕАГИРАТ ИСПАНЦИТЕ НА КРИЗАТА?

ЕДНА БЪЛГАРКА В АНДАЛУСИЯ – 1 част

КОПЕНХАГЕН

ИПЪР – ВСЕ ОЩЕ НА БОЙНОТО ПОЛЕ

10 МЕСТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ В ШВЕЙЦАРИЯ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2432

Posted by on авг. 16 2009. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.