Антивот

Опозицията внесе вот на недоверие. Дотук добре, това й е работата. Във вота се включиха даже от “Атака”. И дотук добре, значи противниците на коалицията са единни. Обаче преди да се стигне до вота, се стигна до няколко комични ситуации.

Първо се скараха кой бил първи в предложението. После се разбра, че ДСБ и СДС се скарали около събирането на подписите. Светлосините задържали списъка при себе си и се наложило с хитрост да им бъде отнет от тъмносините. Сякаш има значение кой точно ще го внесе в деловодството на парламента. И за капак се разбра, че вотът бил с цел не да се сваля правителството (!), а ей така, просто да се подискутира за здравеопазването… Хубава работа, ама българска.
Защото смисълът на цялото упражнение ще се равни на два дни загубено парламентарно време. Справки и статистики за състоянието на здравеопазването по времето на царя, Костов, Виденов, че защо не и на бай Тошо… От втръсналата говорилня в парламента нито българите ще станат по-здрави, нито лекарите по-добре платени, нито услугите по-качествени. И като капак на всичко най-вероятно от цялата работа поразклатената коалиция на управляващите ще излезе по-сплотена. А сините и тъмносините ще са си вкарали поредния автогол. Справка – последният вот срещу правителството на Станишев за несправянето му с наводненията.
И после защо десните били под ” летвата”?! Не под “летвата”, ами ако я карат така, може и да забравят да ги напишат в учебниците по история.

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Театърът на тройната коалиция заслужава “Аскеер” – 15.02.2007

Ситуация

АНТИУТОПИЯТА ДНЕС

Десният избирател ще познае истинските

Нулева толерантност

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=33

Posted by on февр. 22 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.