АНКЕТА ПО ПОВОД ОЧАКВАНЕТО ВДИГАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ

ОБЩЕСТВО.НЕТ ЗАДАДЕ НА РАЗЛИЧНИ ХОРА ВЪПРОСА – “ПРИЕМАТЕ ЛИ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ С 2% И И ЩЕ ДОВЕДЕ ЛИ ТО ДО ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО?”

ЕТО И ОТГОВОРИТЕ:

Светлана Василева продавач-консултант, 40 г.
До сега не съм ползвала здравни услуги и излиза, че плащам за нещо, което не ползвам. Заплатата ми е 360 лв. и мисля, че 10 % здравна осигуровка е много, независимо, че една част се поема от фирмата , към която работя.

Димитър Стратиев, счетоводител, 50 г.

Два процента увеличение на здравните осигуровки само на пръв поглед не изглежда много, а и не вярвам да се подобрят здравните услуги. Само се говори за здравна реформа, а й каква ще да е тази реформа, когато отиваме на по-зле…Освен това никой не казва държавата ще поеме ли доплащането на осигуровките  за деца, ученици, пенсионери. Откъде накъде?

Петър Стефанов, учител, 37 г.
Аз знам едно – по време на криза данъците не се вдигат. При нас е точно обратно. И с какви очи министър Дянков иска 2 % увеличение, след като той самия години наред не е плащал за здравеопазване.

Евгения Кирилова, администратор, 45 г.
От коментарите по телевизията разбирам, че за здравеопазването имало 860 млн.лв. резерв. А и самите общопрактикуващи лекари казват, че това увеличение не е нужно. Докога ще затягаме колана? Докога всеки, който дойде на власт, ще се упражнява за сметка на нас, обикновените граждани?

Иван Добрев, програмист, 32 г.
Не съм съгласен с това увеличение, мотивите не са добре аргументирани. Пак ще пълним дупки в недообмисления бюджет.

Калина Ясенова, застраховател, 35 г.
Процентите бяха 6, станаха 8, сега…10. Увеличават се час по час, а здравеопазването с нищо не се подобрява, закриват се болници. Наистина  2% ще се делят с работодателя, но на днешната мизерия и 3 лв. са пари. А този, който няма работодател, т.е. е самоосигуряващ се? Него кой ще го подпомогне? Мисля, че президентът трябва да наложи вето на това решение.

Ралица Димова , икономист, 38.
Приемам здравната вноска да е по-висока, но днес не му е времето. Надявам се в Парламента да има отговорни хора, които  да гласуват “против”. От ГЕРБ в предизборната кампания обещаваха какво ли не! Дори безплатни зъбни протези на пенсионерите. От обещания глава не боли…

Виктор Иванов, лекар, 39 г.
Одобрявам идеята на министър Дянков държавните служители сами да плащат осигуровките си, за да не тегнат на джоба на всички останали. Сега държавата им плаща от нашите пари.

Иван Димов, брокер, 33 г.

Абе, я кажете официално какви пари вземат докторите, защо преди три месеца увеличиха “пътеките”, колко взема личният  лекар? А това увеличение ГЕРБ обещаха да го направят, само че от 1. 1. 2011 г.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ ПО-ВИСОКИТЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

ОТ КЪДЕ ТРЪГВА 8 МАРТ?

НАЧЕЛО НА ГЕРМАНСКИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД ЗАСТАНА НАЙ-МЛАДИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ В ИСТОРИЯТА МУ

ПРОФ. ЦАЧЕВСКИ: ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ НЕ Е ЗАВЪРШИЛА

ДМИТРИЙ ЗАБОРИН: УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЕКУВАНА, АКО ВЪВ ВЛАСТТА ВЛЯЗАТ МОЩНО ЛЕВИТЕ СИЛИ

ОНБ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОМОЩ ЗА ХАИТИ

ЛЪЧЕЗАР ТОШЕВ: ДА НЕ СЕ БЪРЗА С ОСВОБОЖДАВАНЕ В ОКОЛНАТА СРЕДА НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ

Д-Р ТОТКО НАЙДЕНОВ: ОТДАВНА СМЕ НА ПАЗАРНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НО НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР

ЗНАЕ ЛИ МИНИСТЪР НАНЕВ КОЛКО ПАЦИЕНТА РЕАЛНО ИМА В ЕДНА БОЛНИЦА?

МИРА РАДЕВА: ДОВЕРИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ Е НЕОБХОДИМАТА ИНЖЕКЦИЯ ЗА ИКОНОМИКАТА НИ

ВЪПРОСЪТ НЕ Е ДАЛИ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗПРАЩА ОЩЕ ВОЙНИЦИ В АФГАНИСТАН, А КАКВО ПРАВИМ ТАМ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3024

Posted by on мар. 12 2010. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23646 лв
 CHF =  1.68128 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18663 лв
100  RUB =  2.64111 лв
 USD =  1.67595 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.