АНКЕТА ЗА КРИЗАТА С ХОРА НА ПАЗАРА

Репортер на Общество.нет се обърна към пазаруващи граждани на Женския пазар с въпроса: „Политиците прогнозират тежка криза до месец май 2010, как ще се справите?”

Ето и отговорите:

Станимир Иванов, 40 г.:
Шофьор съм, правя курсове и извън страната. Европейците не пълнят буркани като нас, заплатите им позволяват целогодишно да пазаруват прясно месо, пресни зеленчуци. А ние, какво? Добре, че имам баба и дядо на село, гледат прасе, слагат и месо в буркани, варят лютеници и какво ли не. Когато правя курс извън страната, с това се храня. Дядо ми е бил шофьор навремето в международния транспорт. Може да ви прозвучи като измислица, но в някакъв град, не си спомням къде, той заедно с колегата си влезли в супермаркет да си купят консерви. Харесали им като качество, месото дори било сготвено със зеленчук. После разбрали, че консервите били за кучета. Нали не са знаели език, как да разберат какво купуват?

Теменужка Дянкова, 25 г.:
Все още не съм омъжена, живея с родителите си. Както всички българи, и те се запасяват за зимата. Аз обаче предпочитам всичко, което консумирам да е свежо. Кризата, естествено, ще бръкне в джоба на всеки от нас, но… ние си избираме начина си на живот и реализация там, пред изборните урни. На какво да се сърдиш?

Стояна Димитрова, 70 г.:
Със съпруга ми сме пенсионери, аз бях фабрична работничка, той – шофьор в градския транспорт. Нямаме село, нямаме градинка, всичко купуваме оттук, от Женския пазар. Зеленчуците и плодовете са по-евтини и по-пресни от тези в големите магазини. През зимата ще разчитаме на консервите в буркани, ще сложим кисело зеле, че готовото е много скъпо – 1.50 лв. за килограм, заедно със саламурата.

Златка Бонева, 30 г.:
Нямам навика да слагам консерви. Работя в частна фирма, заплащането е добро. Мога да си позволя и през зимата да купувам пресни зеленчуци.

Димитър Ценов, 72 г.:
Очертава се наистина трудна зима. Но при криза или без криза предпочитам и домашната туршийка и домашната ракийка. Майстор съм на киселото зеле.

Петър Илчев, 50 г.:
Работя в строителството, не се оплаквам. Но в моето семейство сме свикнали да слагаме буркани. Застраховка, че няма да останеш гладен.

Мария Станева, 70 г.:
Аз не пазарувам, продавам магданоз, копър, някое букетче цветя, колкото да изкарам за хляба. Но такива, като мен, ги гонят от пазара – покрай сухото гори и мокрото… Има хора, които продават цигари, казват, че нямали… не си спомням какво, и като подгонят тях, горим и ние.

Нада Петрова, 50 г.:
Слагам буркани, разбира се. Не, че се боя толкова от кризата, а заради това, че домашното си е друго. Пък и излиза по-евтино, независимо, че всички продукти купувам от пазарите. Но трябва и по тях да обикалаш, има разлика в цените. Този, при черквата „Св.Седмочисленици” е например много скъп пазар, чудесно подреден, да ти е драго да гледаш, но скъп. Някои зеленчуци струват с левче повече.

Данка Спасова, 65 г.:
Идва, казвате, тежка зима. Че ние отдавна сме в това положение, политиците дотам ни докараха. Като гледам не са много скъпи зеленчуците, но съм с пенсия по болест. За кое по-напред да заделям? Живея със сина си, а той е безработен.

Краси Филипов, 45 г.:
Значи, казвате, че тежката криза ще свърши до месец май.  Е, дано. Вече 20 г. слушаме едно и също обещание.  Колкото до зеленчуците и бурканите, какво да кажа? Едно е сигурно – политиците не се хранят от буркани, нямат тази грижа.ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ВАСИЛ КАРАИВАНОВ: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РИСК Е ПАРИТЕ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ДА ИЗЧЕЗНАТ СЪВСЕМ

МВР НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИ ЛИЧНИТЕ ДАННИ ДОРИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ

ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ: АКО ЦВЕТАНОВ МИСЛИ ДА СТАНЕ КАРДИНАЛ РИШЕЛЬО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЩЕ СБЪРКА

ПОЛША ВЪВЕЖДА ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИЯ

ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА: БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ИЗЛЕЗЕ ОТ КОНТРОЛ

ЖИВЕЕМ В ОБЩЕСТВЕН ИНФАНТИЛИЗЪМ – Kалоян МЕТОДИЕВ

ЦВЯТКО БАРЧОВСКИ: НЯМА ЛОША ДУМА ИМА ЛОШО СЪДЪРЖАНИЕ

МОНИКА ПАНАЙОТОВА: МЛАДИТЕ ИМАТ ДРУГ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ВЪЗПРИЕМАНЕ НА СВЕТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2640

Posted by on окт. 27 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24615 лв
 CHF =  1.70057 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23031 лв
100  RUB =  2.65 лв
 USD =  1.69571 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.