АНКЕТА В ПОДКРЕПА НА ОСАКАТЕНОТО КУЧЕ МИМИ

Кученцето Мими от Дряново, осакатено зверски (четрите му крака бяха отрязани), извади отново на дневен ред несъвършенствата на някои закони. Освен, че са потресени, природозащитниците поискаха промени в Наказателния кодекс в защита на животните – пет години затвор и парична санкция. “Общество.нет” проведе анкета на протеста им с въпроси за какво се борят, какви цели си поставят. Ето и отговорите:
 
 

Снежана Дочева
Ние се борим за промяна в Закона за  животните и Наказателния кодекс. Искаме реални санкции за престъпления срещу животни – основно  за тормоз, мъчения, убийства. Затвор до 5 г. и настояване за зоополиция.
Жестокостта у някои хора идва от липсата на добро възпитание, от човешка първичност, натрупана злоба и не на последно място – от липсата на строг закон.
Нямам нищо пртив децата да гледат по телевизията филми за супермени и т.н., но предпочитам  да има повече телевизионно време за предавания от рода на “Анимал планет”, адаптирани за деца. Те действат възпитателно.

Диляна Петрова
Тук съм за защита на тази кауза, която най-накрая се задвижва – за промяна на Закона за животните. Случаят Мими подтиква към действия като създаване на зоополиция, създаване на цивилизовани приюти за бездомни кучета.
Този, който осакати Мими, по един или друг начин ще бъде наказан. Хората вече започват да реагират и не могат да търпят подобни издевателства, които в България са вече ежедневие. Рано или късно нещата ще се променят. А иначе – всеки си получава заслуженото.
Такива неща се случват  и в други страни, но хората там не са толкова толерантни – реагират, не проявяват търпимост и има органи на по-ниско ниво, към които да се обърнат.
Аз организирах подписка в един международен сайт и от вчера насам съм затрупана с имейли на желаещи да осиновят Мими и да й помогнат да бъде транспортирана в чужбина, като поемат всички разходи за лечението й.

Татяна Пешева
Предлагам да се даде награда на човека, който предаде садиста, осакатил кучето в Дряново. Мими не е единичен случай. Няма начин той да не се е похвалил на някого. В тази безработица 500 или1000 лв. награда са привлекателна сума. Колкото до наказанието – предлагам не затвор, а лудница. Това е извращение, което не е нормално. Някакъв маняк се разхожда и реже лапички, крачета…

Рая Георгиева
Моето предложение е да се обяви награда за този, който е извършил това деяние. Защото това е единственият начин да се открие и накаже садиста.
Аз работя в банка, нямам нищо общо с нито една природозащитна организация, но успях да организирам електронна подписка в защита на животните. За съжаление тя не е валидна, тъй като няма ЕГН и адрес. А те пък по Закона на личните данни са изключени. Надявам се с  общи усилия да постигнем промяна  и то не в  Закона, а в Наказателния кодекс. Защото стореното от този човек с Мими е равносилно на канабализъм. Подобна жестокост трябва да се криминилизира.

Лидия Здравкова
Зверства, като това с Мими от Дряново, не ни дават право да се наричаме европейци. Дори животните са по-толерантни! Нека обединим усилията си и  постигнем промяна в Наказателния кодекс.

 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ – ОСНОВНА ЦЕЛ НА ПП „ОБЩЕСТВО
ЗА НОВА
БЪЛГАРИЯ”

БАШ ПРОВАЛЕНИТЕ ЧИНОВНИЦИ С ДВОЙНИ ЗАПЛАТИ

АНКЕТА ПО ПОВОД ОЧАКВАНЕТО ВДИГАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ

ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ ПО-ВИСОКИТЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

ОТ КЪДЕ ТРЪГВА 8 МАРТ?

НАЧЕЛО НА ГЕРМАНСКИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД ЗАСТАНА
НАЙ-МЛАДИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ В ИСТОРИЯТА МУ

ПРОФ. ЦАЧЕВСКИ: ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ НЕ Е ЗАВЪРШИЛА

ДМИТРИЙ ЗАБОРИН: УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЕКУВАНА, АКО ВЪВ
ВЛАСТТА ВЛЯЗАТ МОЩНО ЛЕВИТЕ СИЛИ

ОНБ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОМОЩ ЗА ХАИТИ

ЛЪЧЕЗАР ТОШЕВ: ДА НЕ СЕ БЪРЗА С ОСВОБОЖДАВАНЕ В ОКОЛНАТА
СРЕДА НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ

Д-Р ТОТКО НАЙДЕНОВ: ОТДАВНА СМЕ НА ПАЗАРНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,
НО НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3093

Posted by on мар. 31 2010. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.