АНДРЕЙ ПИОНТКОВСКИЙ: СЛЕД ГРУЗИЯ – УКРАЙНА, СЛЕД УКРАЙНА – ПРИБАЛТИКА

Andrei PiontkovskiiСъбитията в Украйна доказват, че Западът все още не е разбрал до край същността на режима на Владимир Путин. Това мнение изрази за литовския портал LRT.lt известният руски политически експерт, сътрудник на центъра Hudson Institute (САЩ), организатор на комитета за солидарност с Майдана в Русия Андрей Пионтковский.

 Коментирайки ситуацията в Украйна, аналитикът припомни събитията в Грузия. Наруската агресия в Грузия ЕС реагира само на думи. Това, че ЕС „понесе“ действията на Русия в Грузия, доведе до днешните събития в Украйна, смята Пионтковский.

 Той предполага, че ако ЕС „понесе“ и руската агресия в Украйна и стане съучастник на  „двустранно посредничество“, то „благославя“ действията на Путин в Украйна, както това направи президентът на Франция Никола Саркози, когато „благослави“ агресията на Путин спрямо Тбилиси, следваща мишена може да бъдат страните от Прибалтика. Ако ЕС може два пъти да отстъпи, то ще отстъпи и трети път, предполага експертът.

„В ЕС няма видни политици. Аз не говоря за такива като Уинстън Чърчил, няма даже и от нивото на Маргарет Тачър. Такъв ЕС няма да устои пред геополитическата експанзия на Путин“ – уверен е Пионтковский.

Прогнозирайки как ще се развие ситуацията в Украйна, Пионтковский отбелязва, че Владимир Путин няма да отстъпи и заради това много хора ще загинат. „Но Кремъл няма да постигне своите политически цели и това ще бъде съкрушително поражение на външната политика на Путин, която ще повлияе и на вътрешните политически процеси в Русия“, каза той.

Според него, съвременният ЕС, който е без ярки лидери, без ясна политика, може да не устои пред провежданата от Путин геополитическа експанзия.

Материалът е публикуван на ЛНРТ (Литва). Превод: Борислав Ангелов (политолог)

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8899

Posted by on февр. 21 2014. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “АНДРЕЙ ПИОНТКОВСКИЙ: СЛЕД ГРУЗИЯ – УКРАЙНА, СЛЕД УКРАЙНА – ПРИБАЛТИКА”

  1. Leo

    Каква експанзия и от кого? Що за манипулативна статия! САЩ и ЕС направиха пътека до Украйна, прегръщаха се с екстремистите от Украйна, наливат пари на бандеровските банди и Путин им виновен.

  2. Стефан

    Путин си е КГБист и ченге. Лошото е , че и ние сме зависими от тях и ще ядем курбана!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.