АМАН

Преди дни килъри надупчиха наркопласьор в центъра на София без да им пука от нищо. Вчера въоръжени откраднаха чували с пари от паркинг в покрайнините на столицата. Набеден за поръчков убиец хърватин изчезна безследно след интервю по телевизията.

Заплашиха с бомба обществена сграда в Бургас. Взломни кражби, побоища, пак гадни мутри по улиците, наркотици, крадени коли и рекет, за да ви ги върнат… и още и още и още.
Ако се поразмисли над тези случки, човек няма как да не си зададе един-два въпроса и да направи още толкова констатации.

Първо – защо организираната престъпност се активизира два-три месеца след влизането ни в ЕС? И никой за нищо не я пита. На мен лично ми намирисва на договорка между политическите и престъпните босове – “Укротете се да ни приемат, пък после пак няма да ви закачаме”. Само че вече сме в Европа и току-виж изневиделица ни се сгромолясат я нов, по-строг мониторинг, я някоя предпазна клауза или пък друго ограничение. Бюрократите в Европа са много добри в това.

Второ – какво става с всички тия камери, които министър Петков изпонаслага на всеки ъгъл в центъра на София? Не беше толкова отдавна времето, когато се биеше в гърдите, че престъпността била намаляла заради тях. Да бе, да! Нито попречиха на враговете на Къдравия, нито на онзи, който премаза момиче със 100 км./ч. на “Дондуков”, нито пък се е чуло автокражбите да са спрели. Обаче нас, обикновените гражданите, ни заснемат последователно и непрестанно. За нас ли ги  монитирахте?!

Поредните доказателства за безразсъдното харчене на държавни пари, които можеха да облекчат и живота на пенсионерите, и на медицинските сестри, и на лекари, учители… Крайно време е Петков да отговаря за действията си, а не пред очите на цял народ да си хвърля фаса на земята насред летището. Аман!


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Антивот

Театърът на тройната коалиция заслужава “Аскеер” – 15.02.2007

Ситуация

АНТИУТОПИЯТА ДНЕС

Десният избирател ще познае истинските

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=35

Posted by on мар. 1 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.