АЛЧНИ АДВОКАТИ ЗАГРАЖДАТ БЕЖАНЦИТЕ И ПРОБИВАТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Alchni agvokati nelegalni emigranti

АЛЖИРСКИЯТ ПОСЛАНИК: АЛЖИРЦИ БЯХА НАСЪРЧАВАНИ ОТ АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ ДА ИСКАТ СТАТУТ И ДА ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ

В медиите излизат все повече материали за адвокати, които работят с нелегални емигранти и превръщат трагедиите и мечтите на тези хора в източник за лично забогатяване и заплаха за националната сигурност. Носят се слухове за връзка адвокати и корумпирани служители от Агенцията за бежанците, които са изградили порочна мрежа за лично облагодетелстване. Друга група юристи участва в правозащитна роля, която им осигурява мощно външно финансиране по проекти. 

Част от интервю на алжирския посланик Ахмед Буташ пред в. 24 часа от 9 ноември 2013:

Ahmed ButashТогава как се стигна до толкова нелегални алжирци по улиците?
До определен момент т.нар. алжирски граждани не представляваха особен проблем. Тези млади хора, пресичащи нелегално турско-българската граница и впоследствие отвеждани в центровете за временно настаняване, бяха почти насърчавани от агенцията за бежанците да искат статут и да остават в България. Казвам ви това, като напълно поемам отговорността за думите си. В деня на посещението ми в Бусманци  в едната стая аз разговарях с тези, които искат да се върнат в Алжир, а в другата беше адвокатът, който ги съветваше да останат и да поискат бежански статут. Документите, които тези хора подписваха, са изцяло на български език, от който те не разбират и дума.

От думите на посланика стана ясно, че тъй като сме регистрирали хора без документи на юнашко доверие – Алжир не ги иска, ако не докажем, че са техни граждани. Това на практика е невъзможно, тъй като България няма достъп до документация в тези страни. Оказа се, нелегалните емигранти не са желани не само в Европа (Германия започна да ни ги връща), но и в собствените им страни. България влезе в двоен капан!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7719

Posted by on ное. 13 2013. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “АЛЧНИ АДВОКАТИ ЗАГРАЖДАТ БЕЖАНЦИТЕ И ПРОБИВАТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ”

  1. Е щом някои колеги адвокати са намерили вратичка да изкарат някоя стотинка от бежанците ……. Все пак не трябва да се критикуват особено остро подобни практики. Да си адвокат в България отдавна не означава, уважение и престиж, а се свързва по-често с див комерсиализъм. Аз лично не бих направил компромис с убежденията си, че тези хора нямат място в обществото ни, но съвестта е нещо, което или го имаш, или го нямаш.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.