АЛЛАХ АКБАР ВЕЧЕ И В СОФИЯ

В столицата на България станахме свидетели и на това да се леят викове Аллах акбар. Недим Генджев – искан или не от някои радикални ислямисти, е законно на поста. Въпреки това той си стана причина да ескалира напрежение почти преминало в гражданско неподчинение. Начина на изразяване на някакво несъгласие не става с натрапване на поведение, което може да се окачестви само като фундаменталистко, антидържавно, опасно. Както и да се погледне това си е груба намеса в обществения живот на страната. За пореден път, в последните години, ставаме свидетели на изкуственото и провокативно изправяне на определени ислямисти срещу законите на България. Този акт доказва непрекъснатата провокация към толерантността на нацията ни като цяло и опит да се пробва докъде може да се стигне, без да има някакви последствия за тези, които провокират и насаждат различия според религията, а не равенство пред законите. Страшното е , че тези действия получиха веднага, още на мястото на събитието, политическа подкрепа (била тя и само морална). Това, че си с друга религия не означава, че не трябва да спазваш законите и традциите на страната в която си. Да се изправиш срещу законите на една държава, уповавайки се на собствената си религия, те прави…, нека го кажем по-меко – човек, който не желае да се интегрира, а иска да разделя.
Време в българското общество и целия Европейски съюз да се замисли, ролята на исляма, нелегалните емигранти, толерантността, мултикулутрализма и за своето бъдеще. Това не може да продължава така.


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

ОТ НЕБЕТО ИДВА ХИМИЯ – СКРИТА ИСТИНА ИЛИ ЯВНА ЛЪЖА

В ДЕНЯ НА ОХРАНИТЕЛЯ* ПЪРВАНОВ СТАРТИРА НОВО ОФ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЕДНА ЗАБЛУДА

ВДИГАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА ИКОНОМИКАТА

ПРОБУЖДАНЕ

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ
ПРОСТИТУТКИ

ЖАДУВАНА РЕФОРМА

ГЕЙ ПАРАД В СОФИЯ – ДАДЕНО ПРАВО ИЛИ ТЪРСЕН КОНФЛИКТ

НЕДРУЖЕЛЮБНИ ХОРА, СПЕКУЛАНТИ, ОПЕРАЦИЯ ЧЕРЕША И ЗАЩО
НЯМА
БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

ЗАЩО НЯМА КОНЦЕРТ ЗА ВИДИНСКО?

МАЙКА НА 62

ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА ОТ 4 ГОДИНКИ

НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЦИТЕ – ВРАТА КЪМ УТРЕШНИЯ ДЕН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3498

Posted by on ное. 29 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.