АЛЕКС АЛЕКСИЕВ: ТУРСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ ПРАВЯТ АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

Alex Alexiev

„Повечето от идващите от Сирия хора не са бежанци, а нелегални имигранти. За съжаление, по начало, в тази проблематика бяха направени много грешки от правителството. Не би трябвало да се допускат тези бежанци, преди да се разбере какви са, в центъра на София. Те трябва да се държат близо до границата. Тези, които се окаже, че не са бежанци, а някакви други хора, би трябвало да се върнат в Турция.“, каза в предаването „Неделя 150“ на БНР Алекс Алексиев.

 „Според мен, тяхното насочване към България не е случайно, а е един вид активно мероприятие от страна на турските ислямисти към нас. И затова аз разбирам хората, които се тревожат от тази работа. Всеки, който е минавал покрай джамията в София, е видял стотици чернокожи, а в Сирия никога не са живели чернокожи. Какви са тези хора? От къде са дошли? В никакъв случай това не са бежанци от Сирия. По скоро това са хора, които са отишли там да правят джихад и след време се насочват към нас. Това е доста  опасна работа. Самият Йовчев каза, че някои от тях имали огнестрелни рани. От къде идват тези огнестрелни рани в бежанци от Сирия? Ситуацията е сериозна и аз съм напълно съгласен с хората, които се безпокоят за това“, смята Алексиев.

 „На сирийците, идващи в България, не би трябвало да се дава какъвто и да било статут, преди да се разбере какви са!“.

„Това е така в целия свят. Аз не познавам страна, в която да има бежански лагер в центъра на столицата. Няма да го видите в Париж, няма да го видите в Лондон, нито в Мадрид. Никъде няма да го видите. Това е една много груба грешка на нашето правителство и тя може да се изправи. Би трябвало да се направи една буферна зона до турската граница, дали ще е на 20 – 30 километра и на тези бежанци да им се разгледат досиетата. Да видим от къде идват, какви са , що са и тези, които заслужават да им се даде статут. Ние като цивилизована страна сме длъжни да направим това.  В никакъв случай не трябва да пускаме хора, които нямат добри намерения към нас“, каза накрая ветеранът анализатор.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7812

Posted by on ное. 17 2013. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “АЛЕКС АЛЕКСИЕВ: ТУРСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ ПРАВЯТ АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ НА БЪЛГАРИЯ”

 1. Представител

  20.11.2013
  Турски представители от Меджлиса днес цял ден са били при Червеняков в НС, утре са първо при Мустафа Алиш Хаджъ, а след това веднага отиват при Зинаида Златанова за делата за джамиите.
  Делегация на турския Меджлис в състав: Мустафа Йозтюрк, който е от ислямистката партия на Ердоган /ПСР/ и Бюлент Белен, който е депутат от крайнодясната Партия на националистическото движение /Milliyet?i Hareket Partisi/, която е официален наследник на „Сивите вълци“, днес цял ден са били при Червеняков в Народното събрание, по програма утре отиват в Главното мюфтийство, откъдето ще получат от Мустафа Алиш Хаджъ справка за делата, заведени до момента от Главното мюфтийство за джамиите, след което – пак утре – имат насрочена среща със Зинаида Златанова в качеството й на министър на правосъдието, за да й представят Справката на Хаджъ за джамиите и да получат от нея гаранции, че делата ЩЕ БЪДАТ РЕШЕНИ ПРАВИЛНО!

  http://www.haberler.com/tbmm-heyeti-bulgaristan-da-5331013-haberi/

 2. Представител

  20.11.2013
  Турски представители от Меджлиса днес цял ден са били при Червеняков в НС, утре са първо при Мустафа Алиш Хаджъ, а след това веднага отиват при Зинаида Златанова за делата за джамиите.
  Делегация на турския Меджлис в състав: Мустафа Йозтюрк, който е от ислямистката партия на Ердоган /ПСР/ и Бюлент Белен, който е депутат от крайнодясната Партия на националистическото движение /Milliyet?i Hareket Partisi/, която е официален наследник на „Сивите вълци“, днес цял ден са били при Червеняков в Народното събрание, по програма утре отиват в Главното мюфтийство, откъдето ще получат от Мустафа Алиш Хаджъ справка за делата, заведени до момента от Главното мюфтийство за джамиите, след което – пак утре – имат насрочена среща с лицето Зинаида Златанова в качеството й на министър на правосъдието, за да й представят Справката на Хаджъ за джамиите и да получат от нея гаранции, че делата ЩЕ БЪДАТ РЕШЕНИ ПРАВИЛНО!

  http://www.haberler.com/tbmm-heyeti-bulgaristan-da-5331013-haberi/

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.