АЛЕКСАНДЪР ПРАМАТАРСКИ: МНОЗИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА Е БЕЗХАБЕРНО И НЕ МУ ПУКА ОТ КРИТИКА

  СИМЕОН ИЗЧЕРПА СВОЯ КАПАЦИТЕТ И ПОДГОТВЯ ЗАМЕСТИТЕЛ, КОЙТО ДА ФОРМИРА МНОЗИНСТВОТО НА БСП – ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ–ВЕРОЯТНО ГЕРБ

 

Александър Праматарски е роден на 7 юни 1963 г. в гр. Гоце Делчев. Завършил е Юридическия факултет на Софийски университет „Климент Охридски. Говори гръцки и руски език. В периода от 1986 г. до 1990 г. е работил  като адвокат в гр. Гоце Делчев. Депутат е в 40-то Народно събрание, към момента е независим.

 

Елеонора Николова напусна ОДС. Вие бяхте изгонен от групата. Какво става в ОДС, г-н Праматарски?
След нашето изгонване, което беше общо взето без мотиви и неясно защо, на практика  това което се случи е, че ОДС съществува доста формално, защото без ДП в ОДС, няма ОДС. И го казвам това не случайно, защото сме много важни, а просто споразумението за ОДС е подписано между СДС и ДП и всички след това се присъединиха към това споразумение. От тази гледна точка това е юридически проблем, който съществува за ОДС. А това дали някой друг ще напусне или няма да напусне, не е от съществено значение.

Какво ще прави вашата партия на изборите за евродепутати?
Предстои ръководството да се събира следващата седмица, а това, което на този етап мога да кажа е, че ние няма да излизаме със собствена листа. Ще търсим варианти с други сродни партии, имам предвид партиите от ЕНП – да намерим някакъв общ език и някакво общо участие. Проблемът пред ДП, за наше самостоятелно участие, е чисто финансов, просто не можем да си го позволим.

Как гледате на ангажираността на Мария Капон в ЕДП? Не се ли чувствате като ракетоносител?
Аз следих навремето качествата, които Мария Капон имаше и желанието, което изрази да работи за ДП и съм и дал своята политическа подкрепа, благодарение на която тя стана известна за политиката. От тук нататък всичко, което прави са си нейни решения и не смятам да ги коментирам.

Правителството ще изкара ли мандата според Вас?
Ами като гледам това мнозинство колко е безхаберно и общо взето не му пука от никаква критика, вероятно е да изкара мандата си, което не е най-добре за страната.

Възможна ли е коалиция БСП – ГЕРБ?
Въобще не е изключено. Според мен даже се повтаря един вече познат сценарий, който не знам защо продължава да учудва някои хора. Както на времето се създаде голямо алиби на Симеон Сакскобургготски като човек, който, едва ли не, ще подкрепи СДС, той отиде и направи коалиция, естествено, с БСП. Още по време на неговия мандат имаше една скрита коалиция, след това стана явна тази коалиция със сегашното правителство. И понеже Симеон изчерпа своя капацитет, подготвя негов заместител, който да формира мнозинството на БСП – това ще бъде най – вероятно ГЕРБ. Така че всички приказки как ГЕРБ е десница и тем подобни са празни приказки и това скоро ще стане ясно.

Липсва ли Ви триото – Костов – Мозер – Праматарски?
Не, не може да се каже за някаква липса, напротив. Ние с г-н Костов продължаваме да поддържаме нормални партньорски отношения, даже тази седмица имах една среща, на която обсъждахме някои въпроси, свързани с нашето участие в ЕНП и даже се договорихме след като се завърне от Берлин, да направим една среща във формат Европейска народна партия, заедно със Стефан Личев и Петър Стоянов На нея ще изясним някои неща, свързани най – вече с позицията на  СДС по отношение на членството ни в ЕНП.

Съгласен ли сте с предложението на Георги Пирински да се вземат картите за гласуване при напускането на Пленарната зала?
Да, съгласен съм. Но мисля, че това няма да реши проблема. Можеше да се направят много по-сериозни неща, без да се оправдават с технически проблеми, за да е ясно самото гласуване. Това, което мога със сигурност да Ви кажа, с големия ми стаж, който имам в парламента, е че всяко едно мнозинство, в случая това мнозинство, не желае да реши този проблем. Защото, ако влезете в залата ще видите, че не само опозицията я няма, а и управляващите ги няма ?. Затова не искаха да го решат по сериозен технически начин проблема.

Как може да се предотврати гласуването с чужди карти? Защо народните представители отхвърлиха предложението?
Отхвърлиха предложението поради политически интерес. Те си дават сметка, че не могат да накарат собствените си хора да стоят в залата и да гласуват, когато има важни проекти и това ще провали на практика приемането им. Затова се оставят такива вратички в правилника, за да може, така или иначе, да върви законодателната дейност. Отново да има някакъв вот – даден от хората ей така с чужди карти.

Какви книги четете? Имате ли любим автор?
Много разнообразни книги чета. Нямам любим автор. Обаче предпочитам историческа документалистика, нещо от този сорт или романизирана книга, свързана с някаква личност.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=623

Posted by on мар. 26 2007. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.