АКО ГРАНИЦАТА Е ТОЛКОВА ДОБРЕ ОХРАНЯВАНА КАК СА ВЛЕЗЛИ ХИЛЯДИ ХОРА САМО ОТ НАЧАЛОТО НА ТАЗИ ГОДИНА?

Granica 2

ИМА ЛИ ДОГОВОРКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА БЕЖАНСКИ ПАЛАТКОВ ЛАГЕР?

Медии, коментатори, институции се надпреварват да ни убеждават, че българо-турската граница е добре охранявана и нещата са под контрол. Хората се успокояват и изтласкват някъде назад темата, защото някой се е погрижил за разрешаването на проблема. Границата е виртуална – тя се пази от камери и термовизионни устройство. Ако не е така, как хиляди хора са влезли от началото на годината и десетки нелегални продължават да влизат на територията на страната всяка божа нощ? От тази година имаме една средна българска община от нелегални на издръжка от данъците ни. До края на годината се очаква още една… догодина още…

 Истината е, че мерките не спират влизането, а просто го регистрират. Решението е само и единствено изграждането на защитните съоръжения (стена като в Гърция, възстановява на кльона или вдигане на 3 метрова ограда като испанците и американците). Друго спасение няма.

Важно е да се разбере, че това са живи хора, те  са вътре и издръжката им е огромна (над 500 лева на човек месечно, безплатна медицинска помощ, режийни) – по-голяма част от българите преживява с по-малко пари, за пенсионерите няма и смисъл да говорим (пенсии под 200 лева не са изключние). Нелегалните бе бива да се сатанизират, но това не е елитна емиграция (образована, квалифицирана, богата). Тя носи само и единствено проблеми.

Тревожни са и индикациите, че българското правителство може да поеме ангажимент за изграждане на бежански палатков лагер в замяна на външнополитическа подкрепа и неучастие в директен удар срещу Сирия. Това не е добра идея.

Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6832

Posted by on авг. 29 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.