„АЗ СЪМ ЛЕГЕНДА” – АНТИУТОПИЯ И ДВОЙНА ДОЗА АДРЕНАЛИН

„ Аз съм легенда” (I am legend) е последният филм с Уил Смит, който се върти по кината. Лентата разказва за коварен вирус, който избива по-голяма част от населението на земята, превръща друга в зомбита и само една малка част са имунизирани срещу него. Определено филмът не е за хора със слаби нерви. Екшънът е от начало до край. В салона нерядко се чуват и писъци – и от екрана и от публиката. Така че може да се каже, че филмът е стерео.

Действието се развива в Ню Йорк, където е останал жив само един армейски лекар, който се бори със самотата и нощните набези на поразените от вируса. Къщата му е превърната в крепост със железни капаци на прозорците, оръжия, минирани входове и лаборатория под земята. Единственият му приятел е една немска овчарка с която се разхождат от сутрин до вечер.

Филмът е класическа антиутопия, която ни разказва за един свят, който мечтата за по-добър живот е превърнала в кошмар. Междудругото декорите във филма са наистина впечатляващи и показват как би изглеждал един град ако никой не живее в него няколко години – обрасли с трева улици, зарязани навсякъде автомобили, притичващи елени. Дори само заради тези кадри си заслужава да се види филма. Не е за подценяване и темата за това в какво се превръщат прекалените мечти да контролираме себе си и природата.

А и ако ви мързи този ден да отидете на фитнес, може да изгледате „Аз съм легенда” . Със сигурност кръвта ви ще се раздвижи и адреналина ще ви заблъска в главата, а ако се размислите за света днес и това в което уж не може да се превърне времето ви няма да е загубено.

Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=736

Posted by on ян. 24 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.