АГРЕСИЯТА И МУТРАЩИНАТА СЕ ЗАВЪРНАХА ВЪВ ВСЕКИДНЕВИЕТО

От началото на годината новините са се превърнали в криминални хроники. Само 17 дни минаха от 2012 година, но те са изпълнение с побоища, убийства, самоубийства, изгорели хора, грабежи, ученическо насилие, пребит заради засичане с кола на пътя, таксиджия набил пешеходци, ученици пребили учителя си… Влязохме и в европейските новини с рекордните 130 кг. хероин хванати в български камион в Австрия. Ужас някакъв! Агресията и мутращината се завърнаха във всекидневието. Карането на кола или колело вече не носи само автомобилен риск, но и опасност от човешко насилие. Грубиянщината и лошите обноски са отново на улицата. Простащината и демонстрациите на физическа сила напълниха градския транспорт. Семействата са подложени на постоянни заплахи (видими и невидими) от най-малките до най-възрастните. Незнам дали е сценарий за клатене на властта, културна особеност на региона или липса на държавност. Kаквото и да е, обаче, работа на управлението е да се справи с престъпниците или тези склонни към престъпно поведение и да ги изолира. В момента няма такива индикации.
През 2009 година мнозинството гласува с ясното съзнание, че избира полицай, който да се справи с престъпността и корупцията. Допълнителната екстра беше въвеждането на ред. Бойко Борисов & Co се провалиха именно в сектора заради който получиха власт и заради който могат да пушат пури, да спират митнически проверки срещу съотборници или да раздават пържолки. Ако някой имаше за основен приоритет строежа на магистрали щеше да си избере строителен инженер. Очевидно днес приоритетът е друг.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЕДНА ГОДИНА АРАБСКА ПРОЛЕТ

КАК НОВОТО ЛЕТОБРОЕНЕ ЗАПОЧВА С ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА ШЕСТОБАЛНАТА СИСТЕМА

ПОЖЕЛАНИЕ ЗА НОВА ГОДИНА НА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ОБЩЕСТВО.НЕТ

ДА ВИ ПРЕБИЯТ ТИНЕЙДЖЪРИ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ

ПОРЕДНИЯТ УДАР СРЕЩУ ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО

ЛЕПА БРЕНА И ХРИСТО СТОИЧКОВ ЛИ СА ЛИЦЕТО НА НОВАТА ДЕСНИЦА

50 % ОТ БЪЛГАРИТЕ СА МАЗОХИСТИ

ГОЛИ ХОРА ХВАНАТИ ЗА РЪКА В БЕЗКРАЕН КРЪГ

ШЕНГЕН И КАТУНИЦА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4246

Posted by on ян. 17 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.