АБОРТЪТ НЕ Е РЕШЕНИЕ

Три тийнейджърки на всеки сто правят аборт преди да навършат 19 години. Общо 50 000 са абортите всяка година в България. Всяка 22 – ра жена на хиляда прекъсва бременността си по желание. В Холандия са едва две на хиляда.


Хапчето за спешна контрацепция се смятат за нормален начин за предпазване от забременяване и ученичките го взимат поне по три пъти в месеца без да си дават сметка, колко е опасно за здравето им. Кофти звучи, нали.За съжаление обаче е самата истина. Доказа го интернет проучване, направено у нас през миналия месец. 76% от анкетираните, мнозинството от тях между 19 и 30 годишна възраст, не одобряват аборта, но и не правят нищо, кой знае какво, за да го предотвратят. "Срамно е, че в 21 век само 4% от българките използват противозачатъчни", обясни д-р Георги Коларов от "Майчин дом" по време на пресконференцията, на която бяха представени резултатите от проучването. Д-р Коларов обясни, че все още жените у нас вярват на старите заблуди, че от противозачатъчни се пълнее, и се появяват пъпки и окосмяване. "Един път завинаги жените трябва да разберат, че днешните медикаменти за предпазване от бременност са полезни за жената. Имат така т.нар. добавен ефект – намаляват риска от рак на яйчниците, от рак на маточната шийка, регулират хормоните и изчистват пъпките, породени от хормоналния дисбаланс", добави д-р Коларов. Тревожното е, че тийнейджърите изобщо не са информирани за опасностите, които могат да ги сполетят, когато правят секс без предпазни средства. Повечето от тях си мислят, че спешната контрацепция е "нормалния" начин за предпазване от бременност, което е абсолютно грешно, стана ясно още по време на пресконференцията.Според лекарите най-интелигентния начин за предпазване от бременност (от бременност, а не от болести предавани по полов път) са противозачатъчните хапчета. Те могат да се приемат след първите три редовни цикъла на момичето до първите разстройства на цикъла в началото на менопаузата, обясни д-р Коларов. Консултацията с гинеколог разбира се е задължителна преди да започнете да взимате таблетки. За да е всичко наред обаче и сексът да носи само удоволствие, не само хапчетата, но и презервативите трябва да станат неизменна част от отношенията между двама души. Както сме ви казвали много, много пъти, кондомите са единственото средство за предпазване от болести, предавани по полов път и всякакви измислени оправдания за не-ползването им са просто глупави извинения.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ГРEХОТА ЛИ Е ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА У НАС? (АНКЕТА СРЕД ВОДЕЩИ ИМЕНА)

ПОТРЕБНО НИ Е ЦЕННОСТНО – ДУХОВНО ВЪЗКРЪСВАНЕ НА НАЦИЯТА

КОАЛИЦИЯТА БСП – НДСВ – ДПС ПОЕ ГЛЪТКА ВЪЗДУХ

50 % ОТ СОФИЙСКИТЕ УЧЕНИЦИ ПИЯТ, ПУШАТ, НЕ СПОРТУВАТ 

АЛО, ЕЛИТЪТ!…САМОЗАБРАВИХТЕ СЕ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1087

Posted by on май 15 2008. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.