ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ НА 25-ГОДИШНАТА ГАЛЯ: СЕКТА ТЛАСНА ДЕТЕТО НИ КЪМ САМОУБИЙСТВО

На снимката: Галина Михайлова

Сектите дебнат децата ни в интернет, от там им въздействат и ги убиват. Това е убеждението на наскоро почерненото семейство на Стойчо и Симеонка Михайлови, които преди седмица погребаха 25-годишната си дъщеря Галя. Много ни е трудно, каквото и да говорим,

няма да върнем Галя, но не искам и други деца да пострадат,

казва Симеонка, която разговаря с наш репортер дни след като дъщеря й отнесе тайната на самоубийството си в гроба. Студентката в престижната специалност на Русенския университет “Ангел Кънчев” “Компютърни системи и технологии” изчезна от дома си на 3 септември. Без да сме имали скандали, без да се е карала с когото и да било, без да остави предсмъртно писмо или какъвто и да било знак, че ще скъса нишката на младия си живот, Галя обува оранжеви чехли, казва, че излиза за малко. Дни след това тялото, без следи от насилие, изплува на 4-и понтон. Там преди това е намерена и дамската й чанта. Полицията заключава, че е самоубийство, бащата разпознава трупа. И родителите, и сестра й започват сами да ровят за нишката, издърпала детето им от живота, да премислят защо е станало така. 

Дни преди да скочи в Дунава, Галя е изтеглила документите си от университета.
Спря да се храни, въпреки че нямаше нужда от диета, беше висока 1.75 и тежеше 52 кг, а преди да ни напусне, беше около 42, през сълзи разказва Симеонка.

В началото на септември момичето, което е имало хубави модни дрехи, ги нарязва всички до една на ленти, облича все един и същи кат дрехи. Ще ти изгоря анцуга, защо не се облечеш като хората, нареждала майката. Вие ще горите в ада, отговаря Галя.

В деня на самоубийството майка й е уредила час при лекар заради отказа на дъщеря си да се храни. Исках да я сложим на системи, да се засили малко, спомня си Симеонка.

Обратът в детето според бащата Стойчо настъпва в началото на септември, когато Галя

се връща от близо 10-дневно гостуване на баба си в Горно Абланово. Репортерска проверка установи, че в селото живеят няколко семейства последователи на забранената у нас, в САЩ и в Европа секта “Еммануил”. Според нейни членове, централата на сектата е в Сливо поле под формата на неправителствена организация, регистрирана в съда в Русе с името “Емануил”. Разликата между сектата и сдружението е в едното “м”. Миналата година на 4-и март 19-годишният Гьокан, чието име в превод е “небесен”, син на шефа на сдружението Сезгин Айваз, почти насила кани своя съселянин Ерол да правят гонка с колите си. Гьокан се врязва със своята машина в колата на Ерол и загива на място. В началото следствието почва да работи по линията “сектантско самоубийство”. Гьокан е искал гонката да е на 3-и, на това число се самоубива и Галя. До ден днешен без да има регистрация като църква, в дома на Сезгин Айваз се извършват богослужения, идват чужденци без разрешение в селото, на улицата се прожектират сектантски филми за Исус Христос,  разказват в Сливо поле. Съучениците на Гьокан, приятелите му и негови близки са категорични, че той сам е избрал смъртта. Дни преди гонката със смъртта Гьокан качва в интернет свои записи на песни за единение с Бога извън живота.

Самата Галя също не е излизала от интернет.

Баща й засякъл веднъж как Галя била в сайт, на който мъж в кафяви дрехи излиза от тунел. Тунел и изход от него присъстват и на клипчетата на Гьокан, които той качва в интернет дни преди смъртта си. Бившият народен представител Павел Чернев, който дълго време научно се занимава със сектите у нас и се бори с тяхното навлизане, беше категоричен в коментарите си. “Еммануил” е особено опасна секта, тя тласка към самоубийство, с нея през 90-те години се занимава и Институтът по психология на МВР и затова, за разлика от другите “църкви”, “Еммануил” не получи регистрация у нас. Чернев още миналата година, след смъртта на Гьокан, предположи, че “Еммануил” ще се разпространи в малки села, където ще зарибяват младежи.

Родителите на Галя са убедени, че сектантите са контактували с детето им на село и след това чрез интернет. Преди да тръгне за Дунава, Галя е “изчистила” компютъра си професионално. Полицията не могла да се закачи за нищо.

Бащата на Галя не може да се отърси и от друг спомен.

В деня на разпознаването на тялото на девойката, когато заедно с двама приятели се връща към къщи, черен “Фолксваген” е наблизо. Мъж в черно, с обръсната глава се ръкува много ритуално с един от приятелите на бащата и маха за поздрав на Стойчо. Този мъж не ми е познат отпреди, не го познаваха и моите приятели, той ни наблюдаваше странно, сякаш да се увери, че всичко е приключило, казва Стойчо.  

  


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЩЕ ДЕТРОНИРАТ ЛИ ЦАРЕТЕ НА КОНТРАБАНДАТА?!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2513

Posted by on сеп. 17 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.