Местата за евродепутати с 12 по-малко от апетитите на партиите

Тройната коалиция щяла да има поне 12 евродепутати, каза Доган миналата седмица. Около 4 от тях той брои за собствената си партия ДПС. В същото време амбициите на червените им партньори от БСП са от 6 до 9 евродепутати. Трима пък поне щели да вкарат НДСВ, каза Свинаров.

Простата сметка показва, че 12-те, които обяви Доган, нараснаха на 16, след като всеки си каза тежката прогноза. Но това не е всичко.
Трима щели да вкарат в Европарламента и сините. Толкова си постави за цел лидерът на СДС Петър Стоянов. ДСБ и те искат двама. Така каза Катето Михайлова. ГЕРБ пък са с амбиции от 5 нагоре. Лидерът на ССД Стефан Софиянски ще се надява да вкара в Европарламента себе си.
От “Атака” този път проявиха изненадваща скромност като депутатът Чуколов заяви, че партията няма да прогнозира колко нейни хора ще влязат в европейския парламент, защото “това ще решат хората”.
Така извън тройната коалция, която се бори за 12 до 16 места, останалите изказали се партийни лидери се надяват да имат 11 депутати /без да броим скромността от “Атака”, а те със сигурност ще отнемат от тази предвидена бройка/.  Независимите и доста неизвестни Никола Иванов и Мария Серкеджиева и те гледат към еврокебапчето… С което заплютите от сега места станаха около 30. Ако някой все още не е наясно, България ще излъчи точно 18 евродепутати. От къде ще изпаднат останалите 12 ли?! Зависи от избирателната активност /за която социолозите прогонзират 30%/ и от това кои българи ще излязат да гласуват…

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Крачка

Великден

“VIP”

Arena.bg ли е най-големият престъпник в БГ?

Краят на една агония

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=49

Posted by on апр. 19 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.2467 лв
 CHF =  1.69527 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22562 лв
100  RUB =  2.65657 лв
 USD =  1.68926 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.